Fugtproblemer
Hvis du oplever problemer med fugt i boligen, kan du søge råd og vejledning i folderen 'Værd at vide om dagligdagens små varmeproblemer', som er udleveret til alle lejere i Baldersbo, og som giver de nødvendige oplysninger om, hvordan du undgår fugtproblemer, og hvordan du opvarmer boligen mest hensigtsmæssigt og økonomisk fordelagtigt.
Som beboer skal du være særlig opmærksom på at få udluftet boligen regelmæssigt, specielt hvis du bor i en af de ældre ejendomme med naturligt aftræk i køkken og bad. I de nyere ejendomme er der installeret kontroludsugning, som konstant suger luft fra køkken og bad og derved sørger for et fornuftigt luftskifte i boligen. Dog skal boligen stadig udluftes regelmæssigt ved at åbne vinduerne i boligen og lave gennemtræk i ca. fem minutter ad gangen, så tit det behøves.
Du har som beboer stor indflydelse på, hvordan fugtbalancen er i din bolig. Tørring af tøj, brug af vandfordamper, manglende udluftning og megen madlavning tilfører boligen store mængder fugt, hvilket kan medføre betydelige fugtproblemer. De tydeligste tegn på fugtproblemer i boligen er dug på den indvendige side af termoruden og begyndende mørke aftegninger i vindueslysninger. Hvis man ikke gør noget ved de første tegn på fugtproblemer i boligen, vil der senere kunne opstå alvorligere problemer, som eksempelvis skimmelsvamp på ydervæggene.
Den nærmeste vej til en tør bolig:
- Luft ud flere gange dagligt ved gennemtræk
- Luk døren til badeværelset, når der bades, og aftør vægge og gulv efterfølgende.
- Hæng ikke tøj til tørre i boligen.
- Hold eventuelle ventiler i døre og vinduer åbne og undgå spærring af aftrækskanaler i bad og køkken.
- Luft ekstra meget ud, når fyringsperioden starter.
Hvis du alligevel konstaterer fugtproblemer i boligen, kan du rette henvendelse til teknisk afdeling i Baldersbos administration, som så kan være behjælpelig med at finde årsagen til problemet samt komme med løsningsforslag.