Indeklima

Efter at der er kommet varmemålere på alle radiatorer i Baldersbos boliger, er beboerne blevet mere opmærksomme på energiforbruget, Det er som udgangspunkt positivt. Desværre har den skærpede opmærksomhed på energiforbruget dog også den effekt, at boligerne bliver sjældnere udluftet, hvilket kan give fugtproblemer, specielt i boligerne i Baldersbos ældre afdelinger.

Manglende udluftning problematisk

Hvis boligerne ikke bliver ordentlig udluftet, kan der opstå skimmelsvamp på de koldeste dele af ydervæggene og det kan give alvorlige problemer med indeklimaet. Det tydeligste tegn på, at en bolig, der ikke bliver udluftet nok eller korrekt, er fugt eller dug på termoruden ved bundkarmen og et stykke op ad ruden.

Korrekt udluftning

En korrekt udluftning af boligen i fyringsperioden foretages ved at lukke alle radiatortermostater. Herefter skal alle vinduer og døre åbnes i ca. fem minutter, så al fugtig luft bliver trukket ud af boligen. Luk derefter alle vinduer og døre igen, også soveværelsesvinduet, og indstil radiatorventilerne på samme indstilling som før. Udluftningen bør foretages minimum to til tre gange om dagen, efter behov.

Værd at vide om dagligdagens små varmeproblemer

Alle beboere i Baldersbo har fået udleveret folderen 'Værd at vide om dagligdagens små varmeproblemer'. Den er god at konsultere, hvis du oplever problemer med indeklimaet i din bolig.

Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 28.11.2013
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk