Beboerdemokrati

Kan du lide at gøre din indflydelse gældende? Og vil du gerne være med til at sikre, at Baldersbo er et rart sted at bo, både for dig og dine naboer? Som lejer i Baldersbo har du rig mulighed for at sætte dit fingeraftryk på hverdagen og engagere dig i beboerdemokratiet i din boligafdeling. Du kan engagere dig på flere planer og måder - det afhænger helt af din tid og lyst.

Du kan fx få indflydelse ved at -

  • Deltage i det årlige afdelingsmøde
  • Blive valgt ind i afdelingsbestyrelsen og øve indflydelse herfra
  • Hjælpe til ved arrangementer, i beboergrupper eller klubarbejdet i din boligafdeling

Det årlige afdelingsmøde

Hvert år afholder de enkelte boligafdelinger et ordinært afdelingsmøde, hvor det er op til de fremmødte at træffe en række beslutninger om boligerne og bebyggelsen. Du kan altså kun gøre din stemme gældende, hvis du møder op.

Nogle af de vigtigste sager, som skal behandles på afdelingsmødet, er

  • Afdelingens budget og huslejen for det kommende år forelægges beboerne til godkendelse
  • Valg af medlemmer til afdelingsbestyrelsen.
  • Debat og evt. vedtagelse af indkomne beboerforslag

Valg til afdelingsbestyrelsen

Afdelingsbestyrelsen består af beboere, som er blevet valgt på det ordinære afdelingsmøde, og har til opgave at sørge for, at tingene kører godt i afdelingen og for at skabe rammerne for et aktivt og harmonisk socialt liv for beboerne. Afdelingsbestyrelsen er også beboernes tillidsrepræsentanter og skal hjælpe i spørgsmål, der vedrører bebyggelsen, ligesom de skal tilse, at husordenen overholdes. Herudover fungerer afdelingsbestyrelsen som bindeled mellem afdelingen og Baldersbos administration og tager sig af alle de sager, som opstår i årets løb.

Hvis du har lyst til at være beboernes tillidsrepræsentant, kan du stille op til valg til det årlige afdelingsmøde.

Praktisk hjælp

Du behøver ikke være valgt ind i afdelingsbestyrelsen for at gøre dig gældende. Du kan fx hjælpe til i forbindelse med de forskellige beboerarrangementer, der afholdes i din afdeling, eller engagere dig i de forskellige aktiviteter, der foregår i årets løb, og på den måde få indflydelse på hverdagen uden at du behøver at beskæftige dig med andet end lige det, der interesser dig allermest.

Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 28.11.2013
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk