Boligbytte

Når du har boet til leje i Baldersbo i tre år, har du ret til at bytte bolig med en anden lejer. Bytteretten gælder både lejere i private udlejningsboliger og lejere i almene boliger, men der er visse regler, der skal overholdes. Efter boligbyttet skal der i det største af de byttede lejemål bo mindst lige så mange personer, som der gjorde før, og der må efter boligbyttet ikke bo mere end én person pr. rum.

Du kan ikke bytte:

  • Med ejer af ejerbolig
  • Med lejer i ungdomsbolig
  • Med lejer i ældre- og plejebolig
  • Med lejer i almen eller privat andelsbolig
  • Med lejemål hvor der er erhverv knyttet til lejligheden
  • Hvis Baldersbo i øvrigt har en rimelig grund til at modsætte sig det pågældende boligbytte

Ansøg om boligbytte

Hvis du ønsker at bytte bolig, skal du udfylde og underskrive ansøgningsblanketten, som du åbner ved at klikke på linket til højre. Ansøgningen, som skal være os i hænde senest seks uger før, du ønsker at bytte bolig, kan enten mailes til udlejning@baldersbo.dk eller sendes til Baldersbo, Præstevænget 46, 2750 Ballerup.

Hvis vi ikke kan godkende boligbyttet, får du en skriftlig begrundelse.

Bytning i praksis

Ved boligbytning skal der gennemføres en normal procedure for fraflytning, herunder syn af boligen, istandsættelse, afregning af beboerindskud og indgåelse af lejekontrakt. Ny lejer betaler første måneds husleje samt indskud én måned før, bytningen finder sted.

Boligen skal være fraflyttet og tømt for alt indbo, senest 14 dage før bytningen finder sted, så der er en periode på 14 dage til at istandsætte boligen til den nye lejer. Istandsættelsesperioden betales af den fraflyttede lejer. Hvis du selv sørger for istandsættelse, skal det være håndværksmæssigt korrekt udført og foretaget inden, fraflytningen finder sted.

Hvis du vil vide mere om fraflytning af boligen, kan du læse brochuren 'Når du flytter'.

Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 31.05.2018
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk