Vil du ikke smage en falafel?

Mange frivillige er med til at gøre torvedagen i Hede- Magleparken til en succes. Vi har talt med et par stykker af dem
11 september 2023|RSS
Vil du ikke smage en falafel?

Torvedagen i Hede- Magleparken er en folkefest og en fantastik tradition. Og i år var ingen undtagelse, hvor sensommer-solen fik mange af beboerne til at nyde dagen på de grønne arealer foran højhuset og skolen. Årets torvedag blev afviklet onsdag den 30. august og er et arrangement, der er afhængig af de mange frivillige – og en af dem er Amna Arshad. Hun begyndte i Hedegavens lommepengeprojekt for tre år siden.
”Jeg har kendt Mikala (Mikala Rossing, projektleder i Hedegaven, red.) siden jeg var to år. Jeg kom til at kende Hedegaven gennem mine to store søskende. De har nemlig også arbejdet her, ” fortæller Amna, der i dag skal stå i boden, hvor der er ansigtsmaling. Tidligere har hun haft opgaver med at hænge sedler op i opgangene med arrangementer, samlet skrald, bagt kager og lavet mad.
”I begyndelsen var jeg her for at tjene nogle penge, men i dag er jeg her for fællesskabets skyld. Alle i lommepengeprojektet kender hinanden, og vi har det super sjovt. Vi har da også været på sommerferie i Jylland sammen,” siger Amna, der har gået på Hedegårdsskolen. I dag går hun på gymnasiet.

Luristan?
På scenen er borgmester Jesper Würtzen nu dukket op for at åbne torvedagen.
”Beboerprojektet Hedegaven har i år fejret 15 års fødselsdag. Hedegaven er for alle beboere og det er også Hedegaven, der står bag denne traditionsrige torvedag. Der finder mange forskellig aktiviteter sted i Hedegavens lokaler fx den ugentlige mandagscafé, hvor der har været oplæg om så forskellige emner som: Canada, SSP-arbejde, Luristan (en provins i Iran, red.) og helleristninger. Det er gratis at komme forbi, og der er altid kaffe og lidt at spise. Det er altid hyggeligt at samles om ”lidt at spise” sammen med andre. Maden har Hedegaven fået hjælp til via det nye samarbejde med Fødevarebanken, der giver overskudsmad til netop fællesspisninger,” sagde borgmesteren.
Og mad er virkelig en samlende faktor i Hede- Magleparken. Det kan man bare spørge om i Hedegavens køkken, hvor et hold frivillige har været i gang siden kl. 9.

Mad til 30 kr.
”Jeg tror, vi skal lave mad til 300 mennesker her til torvedagen. Vi har næsten været det samme hold her i køkkenet de seneste 12-13 år. Vi har travlt, men vi hygger os med det,” fortæller Fahan, der står i duften af krydderier.
”Menuen står på mellemøstlig mad. Vil du ikke smage en falafel?” spørger Fahan og rækker en dampende varm falafel frem. Den smager fantastisk.
”Vi sælger en ret for 30 kr. lidt senere i aften,” slutter han og vender tilbage til køkkenbordet.
Ude på scenen er musikken nu gået i gang, og der er allerede mange børn og unge ved de mange boder. Festen er i gang.

Billedet øverst på siden er fra Hedegavens køkken, hvor de frivillige har været i gang fra morgenstunden for at lave mad til 300 gæster. Du kan klikke på billedet for at gøre det større.

Tilbage

Nyheder

Carla var byens flotteste automatCarla var byens flotteste automat
26 februar 2024 - Fastelavn i Hede- Magleparken med tøndeslagning og kreativt værksted Kan du huske søndag den 11. februar? Det var fastelavn – og bidende koldt! Det faktum kunne dog slet ikke afholde drenge og piger...
Kom og lær din nabo at kendeKom og lær din nabo at kende
12 februar 2024 - I Skovlunde har de inviteret på smørrebrød for at styrke fællesskabet Der er smørrebrød på menuen, når afdeling 9 i Skovlunde inviterer til spisning, tirsdag den 20. februar i beboerhusets skønne...
Dit boligselskab i tekst og billederDit boligselskab i tekst og billeder
29 januar 2024 - Vores årshæfte er på gaden med masser af historier og gode billeder. Og du kan læse det lige her – eller hente et eksemplar ude i byen Sidste år var et spændende år i dit boligselskab. Men kan du...
Víser 10 til 12 af 394
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 11.09.2023
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk