Hedegaven i stort samarbejde om unges trivsel

Ungdomsforsker var med til at skyde samarbejde i gang, der skal trække flere unge ind i fællesskaber
06 maj 2024|RSS
Hedegaven i stort samarbejde om unges trivsel

Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, får en central rolle i de kommende år, når kommunen, DGI, Mary Fonden og Baldersbo sætter fokus på de unges trivsel. Det stod klart efter i torsdags, hvor projektet blev skudt i gang af borgmester Jesper Würtzen ved et stort arrangement på Tapeten, hvor omkring 80 personer fra kommune og foreningsliv deltog.
- Nogle børn og unge har svært ved at finde ind i fællesskaberne. Når man ikke er med, får man en dårlig selvtillid. Vi vil gerne gøre noget godt for de sårbare unge i kommunen, det har vi også politisk prioriteret. Ingen kan løbe det her projekt op alene. Jeg er derfor glad for, at så mange er kommet i dag, sagde borgmesteren.
Søren Østergaard, der er ungdomsforsker ved Center for Ungdomsstudier var også inviteret for at give deltagerne inspiration til, hvordan de kan gå til opgaven med at inkludere de sårbare unge.
- Værtsskab betyder meget for de unge, når de skal indgå i fællesskaber – at nogen tager imod dig, når du kommer. Mange unge har ikke så gode oplevelser med fællesskaber. Det er også vigtigt med videoer af, hvad man går ind til. Så bliver det ikke så akavet, når man kommer, sagde Østergaard bl.a. i sit oplæg.
Ungdomsforskeren kom også ind på, at vilkårene for unge har ændret sig.
- Da jeg var dreng, legede vi meget sammen. En ven tog mig med til fodbold. I dag er det forældrene, der kommer med børnene. Børn og unge har det ikke værre i dag end tidligere. De har det bare anderledes.

Vi skal være opsøgende
Søren Østergaard har studeret fællesskaber blandt unge i en årrække og han ser et mønster:
- Dyrker du fx idræt på et hold, så har du en høj trivsel. De unge, du ofte møder i fitnesscentret, har en lav trivsel. Børn og unge er i dag meget oppe i sig selv. Vi har en stor opgave i af få dem ind i fællesskaberne. Det skal være trygt og godt at være i fællesskaberne, og vi skal tale til de unge i øjenhøjde – og så skal vi ikke vente på, at de unge kommer til os. Det er os, der skal være opsøgende, mente Søren Østergaard.
I Hedegaven glæder projektleder Mikala Rossing siger over initiativet.
- Jeg håber, vi kan komme hurtigt i gang. Lige nu skal der ansættes to medarbejdere til projektet. Den ene kommer til at have base her i Hedegaven. Det kommer jo til at betyde, at vi får flere hænder og dermed kan tilbyde flere aktiviteter. Det skulle jo helst være sådan, at om to år, så går alle børn til noget, fortæller Mikala Rossing.
En af de idéer, der kom frem ved den workshop, der også blev afholdt, var, at foreningerne skal rykke ind i skoletiden og i BFO.
- På den måde får de unge et større kendskab til foreningslivet, og trænerne i de forskellige klubber kan være med til at motivere de unge til fx at være med til at spille håndbold. For at styrke fællesskabet forestiller jeg mig også, at vi her i Hedegaven får flere aktiviteter for børn og unge hen over sommeren, slutter projektlederen.
 
Billedet øverst på siden er fra arrangementet på Tapeten, hvor ungdomsforsker Søren Østergaard delte sin viden om unges fællesskaber. Du kan klikke på billedet for at gøre det større.

Tilbage

Nyheder

Baldersbo-konkurrence: Vind billetter til Cirkus ArenaBaldersbo-konkurrence: Vind billetter til Cirkus Arena
21 maj 2024 - Vi har 2 X 4 billetter til forestillingen den 1. august i Ballerup – og de kan blive dine Har du lyst til at invitere familien gratis i cirkus? I givet fald, så skal du læse med her. Du kan nemlig...
Hedegaven i stort samarbejde med Mary Fonden og DGIHedegaven i stort samarbejde med Mary Fonden og DGI
16 april 2024 - Kickoff event sætter fokus på de unges fritidsfællesskaber. I Hedegaven forventes flere aktiviteter for de små hen over sommeren Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, er i næste uge...
Beboerhuset tiltrækker fællesskaberBeboerhuset tiltrækker fællesskaber
08 april 2024 - Hvad kan man få for 50 kr. i dag? I Skovlunde har de svaret: God mad og en dejlig aften med naboerne. Nyt arrangement allerede på onsdag Den stod på højt belagt smørrebrød, en kold øl og lækre...
Víser 1 til 3 af 391
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 06.05.2024
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk