Hedegaven i stort samarbejde med Mary Fonden og DGI

Kickoff event sætter fokus på de unges fritidsfællesskaber. I Hedegaven forventes flere aktiviteter for de små hen over sommeren
16 april 2024|RSS
Hedegaven i stort samarbejde med Mary Fonden og DGI

Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, er i næste uge med til at sætte fokus på de unges trivsel og fritidsfællesskaber. Det sker i samarbejde med Ballerup Kommune, Mary Fonden og DGI. Mikala Rossing, der er projektleder i Hedegaven, forventer at omkring 70 mennesker vil dukke op til arrangementet. Deltagerne vil primært være professionelle og foreninger, der arbejder med børn og unge.  Arrangementet, der finder sted den 25. april, åbnes af borgmester Jesper Würtzen og byder bl.a. på workshops. Undervejs skal deltagerne også tale om, hvordan de hjælper hinanden i praksis med at få flere børn og unge med i fællesskaberne. Hedegaven får også taletid og skal fortælle om deres mentorprojekt.
- Vi kommer til at sætte meget mere fokus på de unge og deres fællesskaber. Efter planen ansættes der i den kommende tid to mentorer, der skal lave aktiviteter hen over sommeren for børn i indskolingen. Og som det ser ud nu, så får den ene mentor plads her i Hedegaven, fortæller Mikala Rossing.

Fritidsmentor med central rolle
De to nye mentorer, skal være med til at støtte allerede eksisterende fællesskaber, men også skabe nye. Mange børn og unge er i dag med i en forening, men Ikke alle finder vej til fritidsfællesskaber af sig selv - og barriererne kan være manglende økonomi, kendskab og viden om idræts- og fritidsliv – eller ingen social støtte fra forældre og venner.
Mentorens rolle er, at støtte og hjælpe børn og forældre ind i foreningsliv, samarbejde med lektiehjælpen og finde social støtte til familier.
- Vi kommer jo med i det her projekt, fordi vi i forvejen har et godt og langt samarbejde med Sundhedshuset omkring aktiviteter her i Hede- Magleparken, siger Mikala Rossing.
”I Ballerup står vi sammen om børn og unges trivsel”, som er titlen på arrangementet, får også besøg af Søren Østergaard, der siden 1995 primært har forsket i børn og unges hverdag og værdier. Han har skrevet en lang række bøger omkring børn og unge – bl.a. "Gode idrætsmiljøer for piger" (2018), "Gutter, vi må holde sammen, ellers bliver vi nakket - om tweens, trivsel og fællesskaber" (2018), ”Unge i en præstationskultur” (2016), “Bliv klogere på de unge – og bliv en endnu bedre træner” (2013) og “Børneliv version 2.0 – perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel” (2013). Søren Østergaard er uddannet inden for samfundsvidenskab og teologi og har en ph.d.-grad i teologi fra Københavns Universitet om forandring i spændingsfeltet mellem tradition og kontekst. Derudover er han daglig leder af Center for Ungdomsstudier.

I næste uge er Hedegaven med til at sætte fokus på de unges fritidsliv. Foto: DGI. 

Tilbage

Nyheder

Baldersbo-konkurrence: Vind billetter til Cirkus ArenaBaldersbo-konkurrence: Vind billetter til Cirkus Arena
21 maj 2024 - Vi har 2 X 4 billetter til forestillingen den 1. august i Ballerup – og de kan blive dine Har du lyst til at invitere familien gratis i cirkus? I givet fald, så skal du læse med her. Du kan nemlig...
Hedegaven i stort samarbejde om unges trivselHedegaven i stort samarbejde om unges trivsel
06 maj 2024 - Ungdomsforsker var med til at skyde samarbejde i gang, der skal trække flere unge ind i fællesskaber Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, får en central rolle i de kommende år, når...
Beboerhuset tiltrækker fællesskaberBeboerhuset tiltrækker fællesskaber
08 april 2024 - Hvad kan man få for 50 kr. i dag? I Skovlunde har de svaret: God mad og en dejlig aften med naboerne. Nyt arrangement allerede på onsdag Den stod på højt belagt smørrebrød, en kold øl og lækre...
Víser 1 til 3 af 391
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 16.04.2024
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk