Hedegaven i stort samarbejde med Mary Fonden og DGI
Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, er i næste uge med til at sætte fokus på de unges trivsel og fritidsfællesskaber. Det sker i samarbejde med Ballerup Kommune, Mary Fonden og DGI. Mikala Rossing, der er projektleder i Hedegaven, forventer at omkring 70 mennesker vil dukke op til arrangementet. Deltagerne vil primært være professionelle og foreninger, der arbejder med børn og unge. Arrangementet, der finder sted den 25. april, åbnes af borgmester Jesper Würtzen og byder bl.a. på workshops. Undervejs skal deltagerne også tale om, hvordan de hjælper hinanden i praksis med at få flere børn og unge med i fællesskaberne. Hedegaven får også taletid og skal fortælle om deres mentorprojekt.
- Vi kommer til at sætte meget mere fokus på de unge og deres fællesskaber. Efter planen ansættes der i den kommende tid to mentorer, der skal lave aktiviteter hen over sommeren for børn i indskolingen. Og som det ser ud nu, så får den ene mentor plads her i Hedegaven, fortæller Mikala Rossing.
Fritidsmentor med central rolle
De to nye mentorer, skal være med til at støtte allerede eksisterende fællesskaber, men også skabe nye. Mange børn og unge er i dag med i en forening, men Ikke alle finder vej til fritidsfællesskaber af sig selv - og barriererne kan være manglende økonomi, kendskab og viden om idræts- og fritidsliv – eller ingen social støtte fra forældre og venner.
Mentorens rolle er, at støtte og hjælpe børn og forældre ind i foreningsliv, samarbejde med lektiehjælpen og finde social støtte til familier.
- Vi kommer jo med i det her projekt, fordi vi i forvejen har et godt og langt samarbejde med Sundhedshuset omkring aktiviteter her i Hede- Magleparken, siger Mikala Rossing.
”I Ballerup står vi sammen om børn og unges trivsel”, som er titlen på arrangementet, får også besøg af Søren Østergaard, der siden 1995 primært har forsket i børn og unges hverdag og værdier. Han har skrevet en lang række bøger omkring børn og unge – bl.a. "Gode idrætsmiljøer for piger" (2018), "Gutter, vi må holde sammen, ellers bliver vi nakket - om tweens, trivsel og fællesskaber" (2018), ”Unge i en præstationskultur” (2016), “Bliv klogere på de unge – og bliv en endnu bedre træner” (2013) og “Børneliv version 2.0 – perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel” (2013). Søren Østergaard er uddannet inden for samfundsvidenskab og teologi og har en ph.d.-grad i teologi fra Københavns Universitet om forandring i spændingsfeltet mellem tradition og kontekst. Derudover er han daglig leder af Center for Ungdomsstudier.
I næste uge er Hedegaven med til at sætte fokus på de unges fritidsliv. Foto: DGI.
Tilbage