Solenergi til Ringtoften

Nye solpaneler skal fremover drive vaskerierne i afdelingen
15 maj 2023|RSS
Solenergi til Ringtoften

Alle taler om vigtigheden af den grønne omstilling, men i afdeling 9 i Ringtoften i Skovlunde, gør de også noget ved det. Her kommer der nemlig snart solceller på taget af vaskerierne. Solcellerne skal være med til at drive vaskemaskiner og tørretumblere rundt, give lys og producere billig fællesstrøm.
”Vi opsætter i alt ni anlæg i afdelingen. Opsætningen kommer til at koste et par millioner kr., men om ti år er anlægget tjent hjem igen. Vi har også en forventning om, at solcellerne holder i 30 år, så på den lange bane er det en god forretning for afdelingen,” fortæller Jens Villads Jensen fra Baldersbo.

Taget skal forstærkes
De nye solceller betyder imidlertid ikke, at det bliver billigere at vaske.
”Nej, og det var heller ikke vores begrundelse for at sige ja til projektet. Men vi vil gerne bidrage til den grønne omstilling – og så får vi jo en økonomisk gevinst på den lange bane, når anlæggene er betalt,” fortæller Birger Jensen, der er formand i afdelingen.
Strømmen, som produceres, er udelukkende til eget forbrug i afdelingen.
”Vi forventer at komme i gang med arbejdet hen over sommeren. I først omgang skal tagene på vaskerierne forstærkes dér, hvor solpanelerne skal ligge,” slutter Jens Villads Jensen.

Øverst på siden kan du på billedet se, hvordan solpanelerne i Ringtoften kommer til at se ud. Fotoet er fra administrationsbygningen, hvor Baldersbo bor – og de har samme paneler, som kommer til at ligge på taget af vaskerierne i Skovlunde. Du kan klikke på fotoet for at gøre det større. 

Tilbage

Nyheder

Vil du ikke smage en falafel?Vil du ikke smage en falafel?
11 september 2023 - Mange frivillige er med til at gøre torvedagen i Hede- Magleparken til en succes. Vi har talt med et par stykker af dem Torvedagen i Hede- Magleparken er en folkefest og en fantastik tradition. Og i...
Sommerfest i MåløvSommerfest i Måløv
04 september 2023 - Over 100 beboere var med, da festudvalget inviterede til en hyggelig dag med mad, musik og konkurrencer Solen skinnede, og sommeren kom retur lørdag den 19. august. Og dét var de glade for i afdeling...
Ny grillplads på Gl. SkolevejNy grillplads på Gl. Skolevej
21 august 2023 - Her skal vi holde fødselsdage og fællesspisning, siger formanden Man kan godt blive en smule misundelig, når man ser den nye grillplads på Gl. Skolevej. Her er borde og bænke, lækre lounge møbler,...
Víser 7 til 9 af 379
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 15.05.2023
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk