Guten Tag Wir kommen aus Ballerup

I den første uge af sommerferien besøgte Hedegaven kommunens tyske venskabsby, Brandenburg an der Havel
14 august 2023|RSS
Guten Tag Wir kommen aus Ballerup

Ich bin, du bist, er sie es ist…
Der var brug for de tyske gloser, da beboerprojektet Hedegaven drog til Tyskland for at besøge Ballerups venskabsby, Brandenburg an der Havel, der ligger små 80 km. fra Berlin.
”Vi tog afsted i den første uge af sommerferien. Turen var afslutningen på vores tyskundervisning, som vi har tilbudt de unge i samarbejde med ungdomsskolen. Siden februar, har vi hver uge haft tysk i to timer her i Hedegaven, hvor en lærer fra ungdomsskolen har undervist,” fortæller Mikala Rossing, der er projektleder i beboerprojektet, der holder til i Hede- Magleparken. 
Turen i det tyske bød bl.a. på en rundtur i Berlin og et besøg i det kendte tv-tårn, Berliner Fernsehturm. Tårnet er 368 meter højt – og er en af de største fritstående konstruktioner i Europa. Midt på Fernsehturm findes en udsigtsplatform 203 meter over jordens overflade samt en roterende restaurant – 207 meter oppe. I klart vejr kan man se 42 km væk.

Yngste var 6 år. Den ældste 27
”Vi havde tre dage i Tyskland og nåede at besøge to skoler, hvor vi var med i undervisningen. De unge herfra havde også forberedt en præsentation af Danmark, som de tyske elever lyttede til. Inden hjemturen var vi også forbi et fritidscenter, et center for en meget bred målgruppe. De yngste var 6 år. De ældste 27. Her var værksteder med bl.a. keramik, træ og tøj. Meget mere end vi kan tilbyde herhjemme. Det mindede om fritidshjem i Danmark for en del år siden, hvor der var mere personale og derfor flere værksteder med aktiviteter,” siger Mikala Rossing.
Besøgene var tilrettelagt af den internationale koordinator i byen.
 
Vil gerne være bedre til tysk
Tyskundervisningen i Hedegaven er egentlig opstået fordi mange af de unge i Hedegavens lommepengeprojekt har givet udtryk for, at netop tysk og matematik ikke er deres stærkeste sider – og det ville de gerne styrke.
”Modsat har ungdomsskolen gennem nogle år haft svært ved at tiltrække unge nok til at oprette et hold i tysk, så vi startede et samarbejde op om et tyskhold i lokalområdet. Om vi skal tilbyde tysk igen her i Hedegaven, ved jeg endnu ikke. Vi skal i løbet af de næste måneder lave en evaluering af projektet. Mit indtryk er at de unge, som har været med, og som var mellem 14 og 18 år, har været glade for undervisningen og turen,” slutter projektlederen.
De unge betalte selv 500 kr. for at deltage i turen.   
Billedet øverst på siden er fra turen, hvor unge fra Hedegaven besøger en skole. Du kan klikke på billedet for at gøre det større.

Tilbage

Nyheder

Måløv klar med årshjulMåløv klar med årshjul
13 november 2023 - Oversigt over årets fester og begivenheder skaber overblik – for bestyrelse og beboere Afdeling 14 i Måløv er klar med deres årshjul.Oversigten fortæller, hvad resten af 2023 og hele næste år kommer...
Baldersbo klar med ny strategiBaldersbo klar med ny strategi
30 oktober 2023 - I de kommende år sætter boligselskabet bl.a. fokus på bæredygtighed, klima og renovering Inden 2026 skal mindst fire procent af lejerne i Baldersbo have mulighed for at lade deres el-bil op, der hvor...
Kom med i BaltoppenKom med i Baltoppen
16 oktober 2023 - Du kan komme i teatret med Baldersbo for kun 40 kr. - to og spændende forestillinger venter på dig Alt er blevet dyrt! Ja, det kan du godt have ret i. Men noget er faktisk stadig utrolig billigt. Fx...
Víser 13 til 15 af 390
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 14.08.2023
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk