Tak for i år – vi ses snart igen

Formanden for Baldersbo glæder sig over, at selskabet fik sin nye strategi på plads i året der gik. Her er hendes julehilsen til dig
14 december 2023|RSS
Tak for i år – vi ses snart igen

Marianne Wisén, formand for Baldersbo, ser tilbage på året, der kun har få dage tilbage, med tilfredshed.
”’23 var jo året, hvor vi tog hul på vores nye strategi. Nu har vi en plan for, hvor Baldersbo skal hen frem til 2026,” siger formanden.
Den nye strategi har fire ben at gå på, der handler om: Økonomi, Bæredygtighed, Kommunikation og Udvikling. Om det første ben siger Marianne Wisén:
”Det er vigtigt, at vi har en sund og robust økonomi. Vi har derfor valgt at lægge fem procent ekstra til side til hensættelser hvert år. Vi har bl.a.  nogle ældre afdelinger, der står foran større renoveringsprojekter i de kommende år”. Formanden peger på, at der til flere årsmøder, var beboere, som selv ønskede, at deres afdelinger blev bedre polstret til fremtiden.
”Hvor er det dejligt, at beboerne gerne vil sørge for, at deres afdelinger bliver bedre stillet økonomisk,” siger hun.

Et bæredygtigt selskab
Hele verden er ved at omstille sig til andre energiformer. Til gavn for klima, fremtid og økonomien. Og sådan er det også i Baldersbo.
”Vi har jo tidligere besluttet, at fire procent af lejemålene skal have el-ladestandere – og det mål nåede vi også her i 2023. I Ringtoften har de fået solceller, og i 2024 kommer der solceller på sydgavlen af højhuset i Hede- Magleparken. Det sker i forbindelse med en stor facaderenovering”.

Flere kurser til bestyrelserne
I ´24 sætter Baldersbo også fokus på mere og bedre kommunikation til bl.a. afdelingsbestyrelserne, lover formanden.
”Vi skal sikre, at vores beboerdemokrater er klædt godt på til deres arbejde. Derfor kommer vi til at udbyde flere kurser i, hvordan man er afdelingsbestyrelse, hvilke rettigheder og pligter, man har. Allerede i år, har vi haft det første kursusforløb for nye afdelingsbestyrelsesmedlemmer. Vi skal også blive bedre til vidensdeling på tværs af afdelingerne. Det håber jeg bl.a kan ske i de nyhedsbreve, vi er begyndt at udsende”.

Beboerundersøgelse på vej
Det er vigtigt, at så mange som muligt bliver hørt. Derfor vil der til næste år blive igangsat en beboerundersøgelse. Formanden forklarer:
”I afdelingsbestyrelserne og i selskabsbestyrelsen har vi mange tanker om, hvor vi skal hen og hvad der skal ske fremover i Baldersbo. Men det kunne  godt være, at nogle beboere har gjort sig andre tanker eller har ideer til, hvad der skal ske i Baldersbo fremadrettet. Og dem kommer vi til at lytte til gennem beboerundersøgelsen”.
Selv har Marianne Wisén en vision om at kunne bygge et bofællesskab.
”Nu har vi jo ungdomsboliger, familieboliger, ældreboliger og plejehjem. Med et bofællesskab har vi fuld pallette. Jeg tror, bofællesskabet er kommet for at blive. Det bliver spændende at se, hvilke tanker beboerne har for fremtiden,” siger formanden.

Håber vi finder en løsning
En sag nager dog Marianne Wisén, når hun ser tilbage på året: Konkursen, der satte en stopper for udbygningen af Plejehjemmet Toftehaven.
”Det er en trist sag – og man bliver mindet om den hver gang, man kører forbi byggepladsen. Vi arbejder med at finde en løsning, og jeg håber virkelig, vi finder den indenfor en overskuelig tid,” siger formanden”.
Konkursen overskygger dog ikke Marianne Wiséns glæde over, at renoveringen af Hedegårdens Butikscenter er næsten afsluttet.
”Centret har fået et helt nyt udtryk. Alle lokalerne er lejet ud og der kommer mange kunder, både fra Hede- Magleparken, men også fra resten af byen. Nu er det blevet et center, hvor der er noget for alle. Det var tanken og visionen – og den kom vi i hus med,” slutter formanden. Marianne Wisen vil gerne ønske alle beboere i Baldersbo en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
”Tak for i år – vi ses snart igen!”.
 

Øverst på siden er det Marianne Wisén, der er ved at gøre klar til julen hjemme i køkkenet på Gl. Skolevej.

Tilbage

Nyheder

Carla var byens flotteste automatCarla var byens flotteste automat
26 februar 2024 - Fastelavn i Hede- Magleparken med tøndeslagning og kreativt værksted Kan du huske søndag den 11. februar? Det var fastelavn – og bidende koldt! Det faktum kunne dog slet ikke afholde drenge og piger...
Kom og lær din nabo at kendeKom og lær din nabo at kende
12 februar 2024 - I Skovlunde har de inviteret på smørrebrød for at styrke fællesskabet Der er smørrebrød på menuen, når afdeling 9 i Skovlunde inviterer til spisning, tirsdag den 20. februar i beboerhusets skønne...
Dit boligselskab i tekst og billederDit boligselskab i tekst og billeder
29 januar 2024 - Vores årshæfte er på gaden med masser af historier og gode billeder. Og du kan læse det lige her – eller hente et eksemplar ude i byen Sidste år var et spændende år i dit boligselskab. Men kan du...
Víser 1 til 3 af 385
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 14.12.2023
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk