Guten Tag Wir kommen aus Ballerup

I den første uge af sommerferien besøgte Hedegaven kommunens tyske venskabsby, Brandenburg an der Havel
14 august 2023|RSS
Guten Tag Wir kommen aus Ballerup

Ich bin, du bist, er sie es ist…
Der var brug for de tyske gloser, da beboerprojektet Hedegaven drog til Tyskland for at besøge Ballerups venskabsby, Brandenburg an der Havel, der ligger små 80 km. fra Berlin.
”Vi tog afsted i den første uge af sommerferien. Turen var afslutningen på vores tyskundervisning, som vi har tilbudt de unge i samarbejde med ungdomsskolen. Siden februar, har vi hver uge haft tysk i to timer her i Hedegaven, hvor en lærer fra ungdomsskolen har undervist,” fortæller Mikala Rossing, der er projektleder i beboerprojektet, der holder til i Hede- Magleparken. 
Turen i det tyske bød bl.a. på en rundtur i Berlin og et besøg i det kendte tv-tårn, Berliner Fernsehturm. Tårnet er 368 meter højt – og er en af de største fritstående konstruktioner i Europa. Midt på Fernsehturm findes en udsigtsplatform 203 meter over jordens overflade samt en roterende restaurant – 207 meter oppe. I klart vejr kan man se 42 km væk.

Yngste var 6 år. Den ældste 27
”Vi havde tre dage i Tyskland og nåede at besøge to skoler, hvor vi var med i undervisningen. De unge herfra havde også forberedt en præsentation af Danmark, som de tyske elever lyttede til. Inden hjemturen var vi også forbi et fritidscenter, et center for en meget bred målgruppe. De yngste var 6 år. De ældste 27. Her var værksteder med bl.a. keramik, træ og tøj. Meget mere end vi kan tilbyde herhjemme. Det mindede om fritidshjem i Danmark for en del år siden, hvor der var mere personale og derfor flere værksteder med aktiviteter,” siger Mikala Rossing.
Besøgene var tilrettelagt af den internationale koordinator i byen.
 
Vil gerne være bedre til tysk
Tyskundervisningen i Hedegaven er egentlig opstået fordi mange af de unge i Hedegavens lommepengeprojekt har givet udtryk for, at netop tysk og matematik ikke er deres stærkeste sider – og det ville de gerne styrke.
”Modsat har ungdomsskolen gennem nogle år haft svært ved at tiltrække unge nok til at oprette et hold i tysk, så vi startede et samarbejde op om et tyskhold i lokalområdet. Om vi skal tilbyde tysk igen her i Hedegaven, ved jeg endnu ikke. Vi skal i løbet af de næste måneder lave en evaluering af projektet. Mit indtryk er at de unge, som har været med, og som var mellem 14 og 18 år, har været glade for undervisningen og turen,” slutter projektlederen.
De unge betalte selv 500 kr. for at deltage i turen.   
Billedet øverst på siden er fra turen, hvor unge fra Hedegaven besøger en skole. Du kan klikke på billedet for at gøre det større.

Tilbage

Nyheder

Dit boligselskab i tekst og billederDit boligselskab i tekst og billeder
29 januar 2024 - Vores årshæfte er på gaden med masser af historier og gode billeder. Og du kan læse det lige her – eller hente et eksemplar ude i byen Sidste år var et spændende år i dit boligselskab. Men kan du...
Glæde i Måløv: Ny multibane og flere p-pladser på vejGlæde i Måløv: Ny multibane og flere p-pladser på vej
15 januar 2024 - Til februar begynder et større arbejde med renoveringen af udearealerne i Eskebjerggård og Måløvvang - Det bliver så godt. Vi glæder os. Sådan siger Tanja Andersen, der er formand for Eskebjerggård...
Ny formand: Jeg vil gøre noget for fællesskaberneNy formand: Jeg vil gøre noget for fællesskaberne
03 januar 2024 - Anne Marie Eilersen flyttede ind i Østerhøj - og blev næsten samtidig formand for afdelingen. - At være i bestyrelsen er også en god måde at lære nye mennesker at kende på, siger hun Knapt var...
Víser 10 til 12 af 392
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 14.08.2023
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk