Ny kunst foran Baldersbo

Kunstneren Peter Hesk har skabt tre dansende kvinder til administrationsbygningen på Præstevænget
25 marts 2024|RSS
Ny kunst foran Baldersbo

Gennem de seneste 25 år har kunsten fået mere og mere plads i Baldersbo. Gode boliger og spændende udearealer har stadig boligselskabets absolutte første prioritet, men til det gode liv hører også kunsten, mener Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo.  
Kig ned og se de smukke brønddæksler, der ligger overalt, hvor du går. Kig op og se de smukke malerier, der fx hænger i Fælleshuset i Skovlunde. Og nu er der mere for dig, som er interesseret i kunsten. Foran administrationshuset på Præstevænget er der dukket tre smukke bronzeskulpturer op, der er skabt af kunstneren Peter Hesk.
- Jeg synes, at beboerne også skal have noget spændende at kigge på, når de besøger os i administrationen; noget der giver folk en oplevelse, fortæller Søren B. Christiansen.
De tre kunstværker er delvis finansieret af nogle af de jubilæumsgaver, som selskabet tidligere har modtaget. Men hvordan blev kunstværkerne til, hvad var tanken bag, og hvordan landede opgaven hos netop Peter Hesk? Vi sendte spørgsmålet videre til manden selv.

Få Hesk med hjem
- Jeg tror, jeg kom ind i billedet, fordi jeg er gammel Ballerup-borger – og så har jeg lavet en del for kommunen. Bl.a. de skulpturer, der står på Skovlunde Station og ved skolen i Hede- Magleparken, siger Peter Hesk.
Bliver du gift på rådhuset i Ballerup, så får du også Hesk med hjem! Gaven fra Ballerup Kommune er nemlig en smuk skulptur skabt af kunstneren.
- En dag for et par år siden, kom Baldersbo på besøg. Det var egentlig et hygge besøg. Men efterfølgende blev jeg inviteret til at kigge på pladsen foran administrationen på Præstevænget. Baldersbo ville gerne have, at området ved indgangen fik en lethed over sig, men samtidig skulle et værk give en fin passage indtil huset. Med et kunstværk ville man også gerne undgå, at der holdt biler foran indgangen, husker Peter Hesk.
Kunstneren fik frie hænder til opgaven og udarbejdede fire modeller i bronze. De er 20 cm høje, da de bliver præsenteret.
- Sammen udvælger vi tre modeller, og jeg går så i gang med at lave dem i fuld størrelse – et arbejde der tager det meste af et år. Hver skulptur består af otte eller ni elementer, der svejses sammen til sidst.
De tre skulpturer har ikke noget navn, men forestiller dansere i bevægelse.

Billedet øverst på siden er fra værkstedet, hvor Peter Hesk arbejder med modellerne i flamingo. Du kan se det færdige resultat foran Baldersbo-huset på Præstevænget.

Tilbage

Nyheder

Kom billigt i teatret med BaldersboKom billigt i teatret med Baldersbo
11 marts 2024 - Tre spændende forestillinger venter på dig i Baltoppen – og prisen er kun 40 kr. Er du vild med det levende teater – og rigtige mennesker? Så skal du læse videre. For nu kan du nemlig igen komme med...
Carla var byens flotteste automatCarla var byens flotteste automat
26 februar 2024 - Fastelavn i Hede- Magleparken med tøndeslagning og kreativt værksted Kan du huske søndag den 11. februar? Det var fastelavn – og bidende koldt! Det faktum kunne dog slet ikke afholde drenge og piger...
Kom og lær din nabo at kendeKom og lær din nabo at kende
12 februar 2024 - I Skovlunde har de inviteret på smørrebrød for at styrke fællesskabet Der er smørrebrød på menuen, når afdeling 9 i Skovlunde inviterer til spisning, tirsdag den 20. februar i beboerhusets skønne...
Víser 4 til 6 af 390
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 25.03.2024
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk