Undgå skimmelsvamp – tænd for varmen

Selv om vi har energikrise er det vigtigt, at din bolig er varm. Krisen betyder også nye åbningstider i nogle vaskerier
14 november 2022|RSS
Undgå skimmelsvamp – tænd for varmen

Vi skal skrue ned og spare på varmen!
Det er i hvert fald en af historierne i medierne i disse uger. Men det er ikke hele sandheden, fortæller Søren B. Christiansen, der er direktør i Baldersbo.
”De høje energi-priser får en del til at skrue helt ned for varmen, men det er ikke ubetinget en god idé. Det er vigtigt, at der er varme i alle rum i boligen. Hvis der bliver alt for koldt i hjemmet, så er der risiko for skimmelsvamp som man faktisk kan blive rigtig syg af. Det er heller ikke sundt for indeklimaet, at tøjet bliver tørret indenfor. I Baldersbo får vi leveret vores varme fra Vestforbrænding, og de har ikke på nuværende tidspunkt hævet priserne, så beboerne hos os har endnu ikke oplevet stigninger i varmepriserne.”
I de senere år har Baldersbo arbejdet intenst med at nedbringe energiforbruget – og det kommer beboerne til gode nu.
 
Afdeling 12 har sparet over 3 mio. kr.
”Gennem de seneste fem år har vi sparet 40 procent på vores energiforbrug i én afdeling - og den udvikling kommer vi til at fortsætte. Bl.a. er det vedtaget, at der kommer solceller på højhuset i Hede- Magleparken. Vi vil også se, om det giver mening, at lave lignende tiltag andre steder. Vi arbejder også med, at nogle af vores vaskerier skal være åbne på andre tidspunkter, hvor det er billigt at bruge strøm. Hvilke vaskerier det bliver, arbejder vi med i øjeblikket,” siger Søren B. Christiansen og fortsætter:
”De mange tiltag med at spare på fx el betyder, at beboerne slipper med en billigere husleje. Vi har fællesstrøm til vores opgange, vaskerier, udendørsbelysning osv. I afdeling 12 giver det fx en regning på 1,7 mio. kr. i år, men havde vi ikke gjort noget for at spare, så havde regningen lydt på 4,8 mio. kr. Denne her energikrise er naturligvis trist, men den er også en god anledning til at gøre noget godt for den grønne omstilling.”

Fakta om indeklima
 
• Din adfærd har betydning for udviklingen af skimmelsvamp

• Vækst af skimmelsvamp behøver ikke skyldes vandskader og utætheder. Det kan i høj grad også skyldes fugt, der kommer indefra, fx når du bader, laver mad og tørrer tøj 

• Luft ud - især i badeværelse, køkken og soveværelse. Sørg for at skabe gennemtræk, når du lufter ud

• Luk døren til badeværelset, når du er i bad 

• Hæng ikke tøj til tørre i boligen

• Lad være med at lukke udeluftventiler i vinduer og ydervægge til

• Luft ekstra meget ud, når fyringssæsonen starter


På billedet er det vaskeriet i Hedegårdens Butikscenter. I øjeblikket kigger Baldersbo og afdelingsbestyrelserne på, hvilke vaskerier der kan åbnes på tidspunkter, hvor det er billigere at vaske tøjet.

Tilbage

Nyheder

De vandt konkurrencenDe vandt konkurrencen
10 oktober 2022 - Flotte og sjove oplevelser venter de fire vindere Konkurrencer er altid populære her på siden. For også denne gang deltog mange hundrede beboere i vores Halloween-dyst om at vinde entre og turpas for...
Kom med Baldersbo gratis i Tivoli i efterårsferienKom med Baldersbo gratis i Tivoli i efterårsferien
19 september 2022 - Vind billetter og turpas til en festlig dag med masser af oplevelser Kunne du tænke dig at opleve Halloween i Tivoli i år? Ja, selvfølgelig kunne du det. Så læs med her. Du kan nemlig blive én af de...
Borgmester med opfordring: Kom til årsmødeBorgmester med opfordring: Kom til årsmøde
12 september 2022 - Torvedag med masser af aktiviteter og underholdning blev traditionen tro åbnet af borgmesteren Efterårsvejret havde lagt sig over Ballerup i torsdags. Sol og varme var erstattet af en noget kold og...
Víser 4 til 6 af 348
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 14.11.2022
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk