Planlægningen af plejecenter-udvidelse er gået i gang

Plejecenter Toftehaven skal de kommende år udvides med op til 50 nye plejeboliger. Planlægningen og inddragelsen er gået i gang
11 april 2019|RSS
Planlægningen af plejecenter-udvidelse er gået i gang

Efter planen vil der i år 2022 være bygget op mod 50 nye moderne plejeboliger på Plejecenter Toftehaven i Ballerup. Grunden til udvidelsen er, at der de kommende år vil være flere og flere ældre borgere i kommunen, der vil få behov for en plads på et plejecenter.
De nye boliger kommer til at ligge i forlængelse af Toftehavens nuværende bygninger på Nygårdsvej 35 i Ballerup. Og selvom år 2022 kan virke som langt ude i fremtiden, så er det store planlægnings- og inddragelsesarbejde allerede godt i gang.
- Inden beboere og medarbejdere kan sætte nøglen i døren, skal der i sagens natur falde mange ting på plads. Der skal være høring, der skal laves en helt ny lokalplan, der skal køre EU-udbud, og så skal der bygges, fortæller Mette Vaaben Mortensen, der er direktør for social- og sundhedsområdet i Ballerup Kommune.
- Det er et stort byggeri, og vi er meget opmærksomme på at inddrage relevante personer i god tid. På den måde kan vi få idéer, ønsker frem og afklare forventninger og muligheder. Derfor har vi taget kontakt til Toftehavens beboer- og pårørenderåd og repræsentanter fra Seniorrådet for at involvere dem. Vi afholder også det første medarbejdermøde i den kommende uge, siger Mette Vaaben Mortensen.

Jordbundsundersøgelser på vej
Inden længe vil man i området kunne se den første synlige aktivitet. Der skal nemlig foretages en række jordbundsundersøgelser af selve grunden.
- Vi skal ikke bore efter olie. Der har ligget et gasværk på grunden tidligere, og derfor er det vigtigt at vide, hvad jorden gemmer på, inden vi går i gang med at bygge nogle gode og sunde boliger, siger Søren B. Christiansen, der er direktør i boligselskabet Baldersbo.
De nye plejeboliger bliver bygget af Ballerup Kommune og boligselskabet Baldersbo i fællesskab. Boligerne bliver, som alle andre af kommunens plejeboliger, opført som almene boliger.
- Vi glæder os til processen og ikke mindst det endelige resultat. Jeg er sikker på, at det bliver spændende og ved med sikkerhed, at det nok skal blive rigtig godt, siger Søren B. Christiansen.

Ny bygning skal passe ind
Der kommer til at gå noget tid, inden man ved, hvordan det nye byggeri ender med at se ud, eller hvilke principper byggeriet skal bygges efter. Det står dog klart, at den nye bygning skal passe ind i de nuværende omgivelser i området.
- Det er en forudsætning for det kommende byggeri, at udtrykket kommer til at matche både det bygningsæstetiske udtryk i området og ikke mindst de praktiske arbejdsgange på den eksisterende del af Plejecenter Toftehaven, siger Mette Vaaben Mortensen.
Der er afsat i alt 32 millioner kroner fra Ballerup Kommunes side til at udvide Plejecenter Toftehaven. Baldersbo regner med at skulle anvende mellem 90 og 100 mil. kr. på projektet. Toftehaven har i dag 63 pladser, og plejecentret blev bygget i 1968. Centret er blevet renoveret i 1981 og 2004.

 

 

Tilbage

Nyheder

Fælles motionsklub på plads i SkovlundeFælles motionsklub på plads i Skovlunde
23 april 2019 - Afdelingerne 5 og 9 går sammen om motionsklub i beboerhus Tekst: Kenneth Wöhlisfelt  Har du ondt i ryggen eller kunne det være rart at smide et par kilo inden sommeren sender dig ud i...
Vind billetter til Cirkus ArenaVind billetter til Cirkus Arena
05 april 2019 - I august gæster Cirkus Arena Ballerup - og bor du i Baldersbo, så kan du være med i konkurrencen om 10 X 4 fribilletter Tekst: Kenneth Wöhlisfelt – Foto: Cirkus Arena Kunne du godt tænke dig at...
Er vi klar til forandring?Er vi klar til forandring?
01 april 2019 - Bestyrelser og ansatte samlet til foredrag om, hvordan vi reagerer på forandringer. Søren B. Christiansen fortalte om selskabets visioner for fremtiden. Bagefter underholdt hjerneforsker Peter Lund...
Víser 1 til 3 af 181
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 11.04.2019
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk