Godt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandere

Hovedbestyrelsen ønsker at støtte op om den grønne udvikling og tilbyder afdelingerne at betale for opsætning af ladestationer
10 juni 2021|RSS
Godt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandere

Har du en el-bil – eller overvejer du at købe en? Så er der godt nyt på vej til dig. Hovedbestyrelsen i Baldersbo har nemlig besluttet at afsætte fire mio. kr. til el-ladestandere i afdelingerne.
”Omregnet betyder beløbet, at der kan komme el-ladestandere til to pct. af beboerne i alle afdelinger. Vi skal nu ud og finde en leverandør - og fundet en løsning på parkeringen. For vi kommer jo til at inddrage noget parkering til ladestationerne. Vi tænker, at parkeringspladserne, der har el-ladestationer, bliver udstyret med en timebegrænsning, så alle kan komme til,” fortæller Søren B. Christiansen, der er adm. direktør for Baldersbo.

Besværligt at lade op
Et par afdelinger i Baldersbo er dog ikke med i ordningen. Det drejer sig om de plejecentre, som Baldersbo ejer, men som kommunen administrerer. Derudover er det Skolehaven, som er et bosted for psykisk sårbare og afdeling 28 på Ingevej i Skovlunde. Afdelingen er selskabets mindste og består af 14 mindre parcelhuse.
”Det er unægtelig mere besværligt at lade en el-bil op, når man bor i en etageejendom. Med det her tiltag sikrer vi, at vores beboere også kan støtte op om den grønne udvikling. Priserne på el-biler er også ved at nå et niveau, hvor flere kan være med. Så vi vil i de kommende år helt sikkert se flere beboere med et behov for en el-ladestander,” siger Søren B. Christiansen.
Det koster i gennemsnit 50.000 kr. at opsætte en ladestander til en el-bil.
    
Bilsalg stiger med 370 pct.
Ifølge FDM ser salget af nye biler således ud: I 2020 blev der solgt 198.100 nye biler, hvilket er 12 pct. mindre end i 2019. Af de 198.100 nye biler, der blev solgt i 20, var de 18.300 plugin-hybrid biler. Tallet er en stigning på 370 pct. i forhold til 2019. I 2020 blev der også solgt 14.200 nye elbiler. Det er en stigning i salget på 158 pct. i forhold til 2019.
Den mest solgte el-bil i 2020 var en Tesla Model 3. Ford Kuga kommer ind på 1. pladsen, som den mest solgt plugin-hybrid bil.

Billedet er fra parkeringspladsen ved afdeling 10 på Baltorpvej, hvor der snart kommer el-ladestandere.

Tilbage

Nyheder

I dag har vi jubilæumI dag har vi jubilæum
13 oktober 2021 - Vidste du, at Baldersbo var med til at støbe fundamentet for den almene boligsektor i Danmark? I dag fylder Baldersbo 75 år. Boligselskabet har gennem årene sat sit tydelige præg på Ballerup,...
Flot program i MåløvFlot program i Måløv
04 oktober 2021 - Afdeling 14 er klar med masser af aktiviteter for beboerne – helt frem til sensommeren næste år Der er biograftur for de mindste. Julehygge med glögg og fastelavnsfest. Til foråret skal der males...
Kom billigt i teatret med BaldersboKom billigt i teatret med Baldersbo
27 september 2021 - For kun 40 kr. kan du komme i Baltoppen og opleve forestillinger med dans og nycirkus, men du skal skynde dig Som beboer i Baldersbo får du her et ekstraordinært godt tilbud: Du kan nemlig komme med...
Víser 1 til 3 af 295
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 10.06.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk