Godt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandere

Hovedbestyrelsen ønsker at støtte op om den grønne udvikling og tilbyder afdelingerne at betale for opsætning af ladestationer
10 juni 2021|RSS
Godt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandere

Har du en el-bil – eller overvejer du at købe en? Så er der godt nyt på vej til dig. Hovedbestyrelsen i Baldersbo har nemlig besluttet at afsætte fire mio. kr. til el-ladestandere i afdelingerne.
”Omregnet betyder beløbet, at der kan komme el-ladestandere til to pct. af beboerne i alle afdelinger. Vi skal nu ud og finde en leverandør - og fundet en løsning på parkeringen. For vi kommer jo til at inddrage noget parkering til ladestationerne. Vi tænker, at parkeringspladserne, der har el-ladestationer, bliver udstyret med en timebegrænsning, så alle kan komme til,” fortæller Søren B. Christiansen, der er adm. direktør for Baldersbo.

Besværligt at lade op
Et par afdelinger i Baldersbo er dog ikke med i ordningen. Det drejer sig om de plejecentre, som Baldersbo ejer, men som kommunen administrerer. Derudover er det Skolehaven, som er et bosted for psykisk sårbare og afdeling 28 på Ingevej i Skovlunde. Afdelingen er selskabets mindste og består af 14 mindre parcelhuse.
”Det er unægtelig mere besværligt at lade en el-bil op, når man bor i en etageejendom. Med det her tiltag sikrer vi, at vores beboere også kan støtte op om den grønne udvikling. Priserne på el-biler er også ved at nå et niveau, hvor flere kan være med. Så vi vil i de kommende år helt sikkert se flere beboere med et behov for en el-ladestander,” siger Søren B. Christiansen.
Det koster i gennemsnit 50.000 kr. at opsætte en ladestander til en el-bil.
    
Bilsalg stiger med 370 pct.
Ifølge FDM ser salget af nye biler således ud: I 2020 blev der solgt 198.100 nye biler, hvilket er 12 pct. mindre end i 2019. Af de 198.100 nye biler, der blev solgt i 20, var de 18.300 plugin-hybrid biler. Tallet er en stigning på 370 pct. i forhold til 2019. I 2020 blev der også solgt 14.200 nye elbiler. Det er en stigning i salget på 158 pct. i forhold til 2019.
Den mest solgte el-bil i 2020 var en Tesla Model 3. Ford Kuga kommer ind på 1. pladsen, som den mest solgt plugin-hybrid bil.

Billedet er fra parkeringspladsen ved afdeling 10 på Baltorpvej, hvor der snart kommer el-ladestandere.

Tilbage

Nyheder

Masser af altankoncerter på vejMasser af altankoncerter på vej
22 juni 2021 - Seks afdelinger har indtil nu sagt ja-tak til en ny omgang musik. Første koncert er den 23. juli Er det muligt at sige noget positivt om tiden med corona?Ja, det er der faktisk. Da det så mest trist...
Beboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges omBeboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges om
17 juni 2021 - Renoveringen betyder flere butikker, caféer og fitnesscenter. Centret får også en kloakrenovering – og så opsættes der solceller på sydgavlen Hedegårdscentret står foran en markant ansigtsløftning....
Bliv bedre til at hjælpe naboer med demensBliv bedre til at hjælpe naboer med demens
02 juni 2021 - Mikala Rossing og Behnood Fonoudi fra Hedegaven er uddannet som demensven-instruktører og tilbyder gratis kurser til alle afdelinger i Baldersbo Et sted mellem 85.000 og 90.000 mennesker lider af...
Víser 1 til 3 af 285
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 10.06.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk