Formand: Vi har været forudseende

Energikrise, nye el-ladestandere, en kæmpe renovering – og en konkurs. Jo, der har været nok at se til i Baldersbo i 2022. I ’23 præsenteres en ny strategi. Marianne Wisén, der er formand for selskabet, ser tilbage på året der gik – og kigger frem mod spændende projekter i det kommende år
22 december 2022|RSS
Formand: Vi har været forudseende

Inflation, stigende renter, corona og rekordhøje priser på håndværksarbejde. Det var nogle af overskrifterne i 2022. Men hvordan gik det egentlig for Baldersbo i året, der er ved at rinde ud? Vi har sendt spørgsmålet videre til selskabets formand, Marianne Wisén.
”Det har på flere områder været et udfordrende år for vores boligselskab. Året begyndte jo, hvor det gamle slap, med corona-restriktioner. Dem slap vi heldigvis i løbet af foråret – og så kunne vi igen begynde at samles, holde fester og dyrke det sociale samvær. De rekordhøje priser på håndværkere og materialer har også haft betydning for os: Vi har stillet nogle badeværelsesrenoveringer i bero og venter på, at markedet finder et mere naturligt niveau,” siger formanden.
Marianne Wisén glæder sig imidlertid over, at selskabet gennem de senere år har været dygtige til at optimere på driften og el-forbruget. En fortjeneste hun sender videre til administrationen.
”Vi har været forudseende – og det kan vi mærke nu, hvor energikrisen banker på og inflationen er høj. De fleste af vores afdelinger får deres varme fra Vestforbrænding, og de har pt. ikke hævet priserne. Vi har faktisk kun én afdeling, der får deres varme fra gas – og de skal på fjernvarmenettet så hurtigt som muligt. Hos dem udskifter vi nu deres vinduer, hvilket vil være med til at spare på varmeudgifterne.”

Ingen stigning i varmebidraget
Flere boligselskaber oplever i disse måneder, at nogle af deres beboere har svært ved at betale deres husleje på grund af stigende udgifter. Men den situation står Baldersbo og beboerne heldigvis ikke i.
”Selv om vi desværre bliver nødt til at hæve huslejen næste år, så er Baldersbo fortsat et sted, hvor det er rimeligt billigt at bo. Og vi har stadig lange ventelister. Det er naturligvis trist for dem som venter, men det fortæller os, at vi er et attraktivt boligselskab – og lever op til vores ”slogan” om at være lejernes bedste valg. Det er jeg naturligvis meget glad for,” smiler Marianne Wisén og understreger, at Baldersbo på nuværende tidspunkt ikke hæver varmebidraget til næste år.
’22 var også året, hvor der kom gang i renoveringen af butikscentret i Hede- Magleparken.
”Det er virkelig en succeshistorie. Jeg har lige været forbi – og det bliver så flot: Et løft til hele området. Tænk at der også kommer fitness og cafe, så behøver beboerne ikke skulle op i byen, men har i stedet for hele ”paletten” i nærområdet. Med ombygningen får vi også en bedre udnyttelse af butikscentret. Nu bruger vi al pladsen til større butikker i stedet for gangarealer. Endelig bliver det også godt for beboerne og klimaet, at vi får solceller på hele gavlen mod syd.”

Dobbelt så mange ladestandere til el-biler
Sidste sommer kom der også en aftale på plads omkring el-ladestandere til beboerne i Baldersbo.
”Det er virkelig godt. I de fleste afdelinger har vi faktisk fået fordoblet antallet af el-ladestandere i forhold til, hvad vi havde planlagt og lagt budget til. Men Clever, som leverer ladestanderne, lovede os, at de ville fordoble antallet af standere, men til den samme pris. Jeg tror, at mange af vores beboere vil tænke el-bil, når de skal udskifte vognen næste gang. Jeg ved godt, at man kan oplade flere steder i byen, men det er vigtigt, at man kan få strøm til sin bil der, hvor man bor,” mener formanden.
Udvidelsen af Plejehjem Toftehaven har mildest talt også trukket tænder ud i året. Med entreprenørens konkurs stod Baldersbo tilbage med et stort hul i jorden – og intet andet.
”Det er så trist. Men jeg ved, at administrationen arbejder på højtryk for at finde en løsning. Jeg håber, at ’23 bliver året, hvor vi kommer i gang igen. Der er både kommende beboere og pårørende, der venter på, at arbejdet står færdigt. Det er en ulykkelig situation,” forklarer Marianne Wisén.

Ny strategi
Formanden og resten af bestyrelsen i Baldersbo har brugt en god del af 2022 på at tænke fremad – og skabe en strategi for Baldersbo de kommende år.
”Vi har sendt et spørgeskema ud til repræsentantskabet og afdelingsbestyrelserne, hvor vi har spurgt, hvad de kunne ønske sig i fremtiden. Samme spørgsmål har vi givet til vores folk i administrationen og driften – og så har vi samlet det hele sammen og diskuteret, hvad vi skal prioritere de kommende år.”
Hvad strategien præcist indeholder, må vi vente lidt med at få svar på. Men til foråret bliver den præsenteret for afdelingsbestyrelserne. Marianne Wisén vil dog ikke afvise, at der fx kommer mere fokus på, hvordan selskabet kan spare på energien – til glæde for miljøet og huslejen.
”’23 bliver også året, hvor vi laver nye kurser for afdelingsbestyrelserne og så håber jeg, at vi igen får gang i nogle af de renoveringer, vi har sat i bero. Jeg er sikker på, at vi i det kommende år kommer til at se en positiv udvikling for Baldersbo," slutter Marianne Wisén, der også gerne vil ønske beboere og ansatte en rigtig glædelig jul og et godt nytår. 
På billedet er det Marianne Wisén, der glæder sig til at præsentere en helt ny strategi for Baldersbo i det kommende år. 

Tilbage

Nyheder

Fastelavn er mit navn…Fastelavn er mit navn…
25 januar 2023 - Fastelavnsfest med tøndeslagning, maskeværksted og varm cacao i Hedegaven søndag den 19. februar Det er måske ikke lige til at se det, men foråret er på vej derude. Og en rigtig forårsbebuder er...
Direktør: ’22 var ikke et sjovt år i Baldersbo. I år bliver det bedreDirektør: ’22 var ikke et sjovt år i Baldersbo. I år bliver det bedre
16 januar 2023 - Krig, stigende renter, høje priser på el og varme har også sat sit præg på Baldersbo i året der gik. Kom med til nytårskur i kælderen under Baldersbo Der var bordbomber, serpentiner og saltstænger....
De fester hele tiden i MalmparkenDe fester hele tiden i Malmparken
02 januar 2023 - Beboerhuset i Malmparken sagde farvel til ’22 med en stor nytårsfest. I alt bød året på over 100 arrangementer i de to sale – og i år er maj næsten udsolgt ”Det var et rimeligt godt år.” Sådan siger...
Víser 1 til 3 af 353
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 22.12.2022
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk