Baldersbo vender underskud til overskud

Boligselskabet kom ud af 2023 med et overskud på ti millioner kroner
03 juni 2024|RSS
Baldersbo vender underskud til overskud

2022 var et økonomisk rædsels-år for Baldersbo – og resten af den almene boligsektor. I Baldersbo var der røde tal på bundlinjen, da året var gået. Bedre ser det heldigvis ud i 2023, hvor selskabet kommer ud med et samlet overskud på kr. 9.911.949.
- Det er et tilfredsstillende resultat, siger Søren. B. Christiansen, der er direktør i Baldersbo.
Kigger man på tallene for 2023, der netop er offentliggjort, så fordeler overskuddet sig således:
Afdelingerne bidrager til plustallene med et overskud på kr. 6.202.872. Selskabet kommer med kr. 3.709.077. Kigger man ned over tallene kan man også se, at alle afdelingerne i Baldersbo kommer ud med et overskud i 2023.
- Vi har i 2023 fortsat sparet penge på drift, vand og el ude i afdelingerne. Siden 2014 har vi reduceret vores elforbrug med 35 procent. Det er jeg godt tilfreds med. Afdelingerne har i 2023 også tjent penge på deres obligationsinvesteringer, siger Søren B. Christiansen.
Selskabets overskud stammer primært også fra afkast på investeringer.
 
Fortsat fokus på effektiv drift
Men hvad skal de ti millioner kroner så bruges til?
- Lige nu lægger vi pengene over i vores arbejdskapital, så vi på sigt kan investere mere i vores ejendomme. Vi har dog ikke nogen aktuelle planer om nybyggeri eller større renoveringer, siger direktøren.
At der er styr på økonomien i selskabet, kan man også læse af de såkaldte effektivitetstal, hvor Baldersbo sammenlignes med andre boligselskaber. Her benyttes farverne rød, gul eller grøn til at fortælle om de enkelte afdelingers effektiviseringspotentiale. Er en afdeling fx rød har den et effektiviseringspotentiale på minimum 30 procent, men dem har Baldersbo ingen af. Her er de fleste afdelinger grønne eller gule.
- Vi har godt styr på vores økonomi til glæde for beboerne, men vi fortsætter med at kigge ind i effektiviseringer, hvor det giver mening, slutter Søren B. Christiansen.

Tilbage

Nyheder

Hedegaven i stort samarbejde om unges trivselHedegaven i stort samarbejde om unges trivsel
06 maj 2024 - Ungdomsforsker var med til at skyde samarbejde i gang, der skal trække flere unge ind i fællesskaber Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, får en central rolle i de kommende år, når...
Hedegaven i stort samarbejde med Mary Fonden og DGIHedegaven i stort samarbejde med Mary Fonden og DGI
16 april 2024 - Kickoff event sætter fokus på de unges fritidsfællesskaber. I Hedegaven forventes flere aktiviteter for de små hen over sommeren Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, er i næste uge...
Beboerhuset tiltrækker fællesskaberBeboerhuset tiltrækker fællesskaber
08 april 2024 - Hvad kan man få for 50 kr. i dag? I Skovlunde har de svaret: God mad og en dejlig aften med naboerne. Nyt arrangement allerede på onsdag Den stod på højt belagt smørrebrød, en kold øl og lækre...
Víser 4 til 6 af 394
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 03.06.2024
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk