Vores historie

Boligselskabet Baldersbo blev stiftet i 1946 af en række aktive medlemmer af Socialdemokratiet og de lokale fagforeninger. Grundlæggernes ambition var at få opført gode og sunde boliger til den almindelige befolkning i det dengang åbne og landlige Ballerup.

I efterkrigsårene var der over hele landet brug for mange nye boliger, og i den sammenhæng blev Baldersbo en meget væsentlig spiller - ikke kun i udviklingen af Ballerup og omegn, men i stor udstrækning også i udviklingen af det nye montagebyggeri.

Op igennem 60'erne satte Baldersbo sit store præg på Ballerup kommunes udvikling gennem vores aktive deltagelse i Ballerup planen et, to og tre.

Ballerup blev i disse år en stor spiller i forbindelse med sanering og udflytning fra København, men blev også base for mange jyske tilflyttere, som kom for at prøve lykken i den pulserende hovedstad og omegn.

På daværende tidspunkt var det epokegørende, at man i så højt tempo kunne opføre nye lyse, rumlige og moderne boliger med eget bad og adgang til fællesfaciliteter - og de store sammenhængende grønne arealer, som blev udlagt til rekreativ udfoldelse, var for mange af udflytterne en hel sensation.

Siden dengang er der kommet yderligere bebyggelser til, alle er de præget af den tid, hvor de er opført, og påvirket af de erfaringer, man igennem årene har gjort sig.

Det sidste skud på Baldersbos stamme er overtagelsen og ombygningen af Ballerup kommunes plejehjem, opførelsen af et helt nyt samt etablering af et bofællesskab. I denne sammenhæng har det været vigtigt for Baldersbo og kommunen, at vi får udført nogle gode og tidssvarende boliger beliggende i nogle gode rammer. For Baldersbo har det været naturligt at indgå i denne proces, som er helt i tråd med vores lange historiske tradition for at sikre almindelige mennesker gode forhold.

Baldersbo er i dag en upolitisk, almen boligorganisation, som ejes af lejerne.

Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 11.08.2015
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk