Hvordan skal Hede- Magleparken se ud i fremtiden?

Spørgsmålet var til debat i Mandagscaféen, hvor beboerne talte om alt fra affaldssortering til flere planter
12 juni 2023|RSS
Hvordan skal Hede- Magleparken se ud i fremtiden?

Hvordan skal Hede- Magleparken se ud, hvis du kunne bestemme? Spørgsmålet var et tema i Mandags-caféen i maj i beboerprojektet Hedegaven – og vi var med.
En af gæsterne i caféen var Gitte, der har boet i højhuset i tre år.
”Jeg er faktisk meget tilfreds med at bo her. Det er et dejligt sted – og jeg er tryg ved at være her. Jeg ved godt, at der findes mange rygter om området, men jeg nyder det virkeligt,” siger hun.
Susan har boet i Hede-Magleparken de sidste 20 år og er godt tilfreds med naboskabet i opgangen.
”Men jeg kunne godt tænke mig, at der blev skærmet af ved containerpladserne. Vinden tager fat i affaldscontainerne på hjul, og så kører de rundt hele natten,” siger hun.
Til det svarer Carsten Pedersen, der er næstformand i afdelingen:
”Baldersbo er i øjeblikket ved at finde en anden måde at affaldssortere på, så der ikke står løse containere mere, da man godt er klar over de udfordringer, der er. Ligeledes kigger man på, om de andre sorteringsbeholdere kan graves ned. Det giver mere kapacitet, da de ikke skal tømmes så ofte og er pænere at kigge på. Måske noget der ligner dem, som står oppe ved centret ved gavlene”.

Vi arbejder med blæsten
Kurt kender om nogen Hede- Magleparken, hvor han har levet i næsten 50 år.
”Jeg kunne også godt tænke mig en indgang til supermarkederne i centret fra bagsiden. Er det mon muligt? Det blæser rigtigt meget deroppe. Vi er nogle, der er ældre, og som ikke tør gå derop, når vinden er lige på,” siger han.
Til det siger næstformanden:
”En indgang på bagsiden af centret, er ikke muligt. Enten er der andre butikker, eller også er det ind til forretningernes varegård eller lagerlokaler. Med hensyn til, at det blæser meget deroppe, så er det en ting, vi er klar over, og vi vil prøve at gøre noget ved det på en eller anden måde. Løsningen er ikke fundet endnu”.

Flere klubber
Ved dagens kaffebord sidder også Stig. Han har boet i højhuset i 45 år.
”Engang var der mange klubber herude. Det er der ikke mere. Jeg kunne godt tænke mig, at der blev taget initiativ til flere aktiviteter. Det kunne fx være klubber med foto, billard og hjælp til computer.”
Aage, som sidder ved siden af Kurt i dag, mener ikke, at der mangler aktiviteter i Hede- Magleparken. Han siger:
”Jeg kan godt lide at bo her. Selv er jeg aktiv i haveforeningen. og så kommer jeg både her i Mandagscaféen og igen om torsdagen. Jeg har boet her i 12 år og trives fint med de aktiviteter, der findes.
Til spørgsmålet siger Carsten Pedersen:
”Der er stadigvæk flere klubber i bebyggelsen. Men det er rigtigt, at der mangler frivillige til at starte nogle nye op og til at drive dem”.

Flere borde og bænke på vej
Flere bænke, borde og hyggesteder med overdækning er et ønske fra Jette.
”Jeg har tidligere boet i min kolonihave om sommeren, men nu er den solgt. Jeg synes der mangler steder, hvor man kan sidde ude. Vi har fået at vide, at vi selv kan flytte på de borde og bænke, der er her, men det kan man altså ikke, når man er gammel,” siger hun.
Det er næstformanden enig i:
”Der vil inden længe blive bestilt flere bord/bænke sæt, som vil blive sat op forskellige steder. Med hensyn til steder med overdækning, så har vi flere steder pergolaer, som folk kan benytte sig af. Udfordringerne med nye er, at de er dyre og så kræver det en byggetilladelse for at kunne sætte dem op.

Mere grønt på vej
Anna er glad for alt det grønne – og så har hun boet i Hede- Magleparken i 25 år og kan huske, at  der engang var mange planter og blomster. Dem vil hun gerne have tilbage.
Det forstår næstformanden godt:
”Baldersbo har besluttet at ofre en hel del penge på nye planter og mere biodiversitet. Det er allerede ved at blive plantet, så de står flot og pænt til sommer”, siger han.
”Jeg elsker at bo her og vil også gerne selv passe nogle blomster foran min opgang. Jeg gjorde det engang, men så kom virksomheden Grønvækst og sagde, at det skulle være ens – og så klippede de mine tulipaner ned. Kan vi ikke få lov til at passe vores egne områder lidt mere?” spørger hun.
”Det ville være så dejligt, hvis det var sådan. Men vi har før forsøgt at lade nogle beboere passe nogle bede nede foran deres opgang. Desværre var det ikke alle, der var lige gode til at passe bedene, så det endte med at vi måtte lade vores ejendomsfunktionærer passe bedene - og den opgave var der ikke sat tid af til. Derfor blev det besluttet, at virksomheden Grønvækst skulle passe alle bede,” slutter Carsten Pedersen.

Billedet øverst på siden er fra cafémødet i maj, hvor der blev diskuteret ivrigt over kaffen. Du kan klikke på billedet for at gøre det større.
 

Tilbage

Nyheder

Baldersbo ønsker dig en dejlig sommerBaldersbo ønsker dig en dejlig sommer
01 juli 2024 - Nyhederne her på hjemmesiden holder ferie i juli, men vi er stærkt tilbage i august Sommeren er kommet til Ballerup. I hvert fald ifølge kalenderen. Vi skal ud og nyde de gode dage, solen og måske en...
Esra og Heidi vandt cirkusbilletterEsra og Heidi vandt cirkusbilletter
17 juni 2024 - Stor interesse for at komme med Baldersbo i Cirkus Arena Beboerne i Baldersbo er vilde med cirkus. Det kan vi godt slå fast nu. Vi havde knapt nok lagt billet-konkurrencen på hjemmesiden, før de...
Baldersbo vender underskud til overskudBaldersbo vender underskud til overskud
03 juni 2024 - Boligselskabet kom ud af 2023 med et overskud på ti millioner kroner 2022 var et økonomisk rædsels-år for Baldersbo – og resten af den almene boligsektor. I Baldersbo var der røde tal på bundlinjen,...
Víser 1 til 3 af 394
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 12.06.2023
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk