Stor succes for fællesspisning

40 havde tilmeldt sig arrangementet i Fælleshuset i afdeling 5.
Beboerne håber, at bestyrelsen inviterer igen
17 juni 2019|RSS
Stor succes for fællesspisning

Solen skinnede fra en skyfri himmel onsdag aften, da afdeling 5 havde inviteret beboerne til fællesspisning med kylling og rodfrugter på menuen. Det gode vejr afholdt dog ikke 40 beboere fra at møde op i Dansesalen, hvor bestyrelsen diskede op med lækker mad og et glas vin eller to.
40 mennesker til spisning kunne måske få en og anden til at gå i lettere panik. Men ikke aftenens kok, Else Lildrup. Hun er nemlig professionel i faget – og gift med afdelingens formand, Jan Lildrup.
”Ja, nu er jeg godt nok gået på pension. Men 40 mennesker til spisning kan altså fortsat ikke slå mig ud. Det handler jo bare om at være forberedt,” siger Else Lildrup få minutter før, der skal serveres mad til aftenens gæster.
Udenfor i solen sidder gæsterne stadig. En af dem er Helle Markvardsen.
”Jeg synes det er godt, hvis vi kan få beboerne til at mødes mere. Mit håb er, at der også fremover vil komme nogle af de enlige kvinder, som bor herude. Jeg ser tit kvinder på 70 - 80 år stå og tale om, at de føler sig alene. Her kan de lære hinanden at kende,” siger hun.

Et godt initiativ
Ved et bord i Dansesalen sidder tre kvinder og taler sammen. Det er Birthe Plambæk, Bertha André og Kirsten Bartholdy.
”Jeg synes, det her fællesspisning er et godt initiativ. I dag har jeg mit barnebarn med. Han elsker kylling, så det var jo også lige et arrangement for ham.”
”Jeg synes, man skal komme, når bestyrelsen inviterer. Vi har jo heller ikke haft noget lignende herude før. Det er super dejligt at spise med nogle andre – og så slipper jeg også for opvasken,” ler Berta.
Kvinderne ved bordet er enige om, at der skal være flere arrangementer, hvor man spiser sammen.
”Jeg synes, at de fremover skal lave nogle store stege. Det får man aldrig – og man laver dem heller ikke selv, fortæller Kirsten og fortsætter:  
”Jeg har egentlig ikke brug for at lære nye at kende. Det er ikke derfor, jeg kommer. Mine børn har gået i skole herude og mange af deres forældre kender jeg fra skolen – og de bor også her, så vi har også meget at tale om,” forklarer Kirsten.

Vi har glædet os
Nu bliver der slået på et glas. Det er formanden Jan Lildrup, der byder velkommen.
”Vi har glædet os til at se jer. Jeg håber, at I efterfølgende vil give mig eller andre i bestyrelsen respons på denne aften. Fortæl os, hvad der gik godt eller skidt og hvad I kunne tænke jer i fremtiden. Lige om lidt er maden klar. Jeg håber, vi får en dejlig aften.”
Ideen om fællesspisning har været på tegnebrættet i halvandet år. At premieren så falder på en dag, hvor Ballerup Kommune har inviteret mange af byens pensionister på tur til Dyrehavsbakken er en tilfældighed. Men det har i hvert fald ikke haft indflydelse for fællesspisningen, hvor det nok overvejende var ældre beboere, der deltog. De unge var dog også velkomne. Yngste deltager var 4-årige Noa. Det var ham, der var vild med kylling!

På billedet er det Else Lildrup, der knokler med gryderne i køkkenet. 

Tilbage

Nyheder

Mums det er chokolade!Mums det er chokolade!
28 juni 2019 - Beboerne på Plejecenter Lindehaven til foredrag og prøvesmagning af chokolade og marcipan Findes der noget bedre end fyldte chokolader? For mange kommer denne søde oplevelse helt i top på listen over...
Hede- Magleparken indtog FolkemødetHede- Magleparken indtog Folkemødet
24 juni 2019 - 11 beboere – unge som ældre – deltog i årets folkemøde på Bornholm Den yngste var bare 14 år. Den ældste over 75! 11 beboere fra Hede- Magleparken var i år med til at sætte deres præg på årets...
Robotterne indtager MåløvRobotterne indtager Måløv
06 juni 2019 - 11 nye robotplæneklippere betyder mere tid til beboerne – og det er også godt for økonomien 11 helt nye robotplæneklippere har nu overtaget arbejdet med at slå græsplænerne i afdelingerne 2, 7, 14 og...
Víser 1 til 3 af 190
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 17.06.2019
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk