Serviceleder på plejecenter: Jeg tror alle her har et omsorgsgen

Udbringning af pakker og chokolade. Ophængning af lamper og billeder. Ejendomsfunktionærerne på Plejecenter Toftehaven har fået nye arbejdsopgaver her i Coronatiden – vi kiggede forbi
12 oktober 2020|RSS
Serviceleder på plejecenter: Jeg tror alle her har et omsorgsgen

For ikke så længe siden var det postmanden, der fordelte pakkerne til beboere og ansatte på Plejecenter Toftehaven i Ballerup. Men sådan er det ikke længere. Nu må posten pænt aflevere det hele i døren til ejendomsfunktionærerne, der så løber en ekstra tur rundt til de glade modtagere. I døren kommer også pårørende til beboerne og afleverer chokolade og vin og andre lækkerier, som serviceleder Lars Kejser og hans ansatte løber stafet med til rette modtager.
”Corona-situationen betyder, at der ikke kommer så mange herind, som der plejer. Tidligere var det også de pårørende til beboerne, som fx hang lamper og billeder op. Men da familierne jo er henvist til vores besøgstelte, altså lige bortset fra den nærmeste pårørende, så er det mine medarbejdere, der fixer det nu. Jo, vi har fået lidt ekstra arbejde efter at Danmark er blevet ramt af Corona,” siger Lars.

Tog mundbind på
Men det er ikke kun på arbejdet, at ejendomsfunktionærerne har Covid19 helt tæt på.
Privat har virussen også sat sine spor hos Lars og hans ansatte på Toftehaven.
”Min kone og jeg tænker os meget om, når vi er ude. Vi bruger fx altid mundbind, når vi er ude og handle. En dag skulle vi i Ikea, men da vi kom, var der alt for mange mennesker, så vi kørte igen og kom tilbage en aften, hvor det var bedre. Inden vi gik ind, tog vi mundbind på – og så hørte jeg et ægtepar tale om, at hvis vi havde mundbind på, så skulle de også have det. Gode vaner smitter. Jeg vil i hvert fald ikke være den, man kan pege på og sige, at det var ham, der bragte Corona til Toftehaven. Jeg tror, at alle os, der er her, har et omsorgsgen. Vi kan godt lide de mennesker, der bor her og vi vil gerne passe på dem.”

Og den holdning er Johnny Møller helt enig i. Han er teknisk servicemedarbejder på plejecentret.
”Før i tiden kunne jeg da godt finde på og gå ned i byen og få en øl fredag eftermiddag og spille lidt billard, inden jeg tog hjem. Det gør jeg ikke mere. Det er lige hjem herfra,” siger han.
Lars Kejser har også aflyst den ugentlige familiemiddag med sine børn og børnebørn.
”Vi skal bare ikke se alt for mange lige nu. Men jeg savner da at se dem,” siger han.

Mødes på telefonen
Lars Kejser har også ansvaret for andre plejecentre i kommunen, som Baldersbo ejer – og her er de tidligere møder, hvor man drøftede kommende opgaver, helt aflyst.
”Vi klarer den på telefon i stedet for,” siger Lars.
Men ellers er det meste normalt på arbejdspladsen. I næste uge skal der skiftes køkken i en afdeling og et brandanlæg står også foran en renovering. Og lige om lidt begynder den store udvidelse af Toftehaven.
”Vi tager bare vores forholdsregler. Og de håndværkere, som kommer i huset, er informeret om vores regler og de er også helt skarpe på at overholde dem. Men faktisk har der ikke været mange håndværkere her. Vi har klaret det meste selv – for netop at undgå alt for mange i huset. Det betyder så også, at vi har rigtig meget ferie til gode alle sammen, men mon ikke vi finder ud af det,” slutter Lars Kejser.

På billedet er det Johnny Møller, der er på vej rundt med dagens pakker til beboere og ansatte.

Tilbage

Nyheder

Beboerne i Julekalenderen håber, at nissen kigger forbiBeboerne i Julekalenderen håber, at nissen kigger forbi
24 november 2020 - På Ahornsvej drømmer de om noget grønt til jul Kan man bo i en julekalender? Selvfølgelig kan man det. Det gør beboerne i afdeling 15 på Ahornsvej i hvert fald. Deres afdeling hedder nemlig aldrig...
Nu begynder arbejdet med at udvide Plejecenter ToftehavenNu begynder arbejdet med at udvide Plejecenter Toftehaven
17 november 2020 - Plejecenter Toftehaven i Ballerup får 48 nye plejeboliger. Byggeriet forventes klar i anden halvdel af 2022 I weekenden sluttede den såkaldte stand still-periode, som er obligatorisk efter et stort...
Vi holder stadig lukket for personlig betjeningVi holder stadig lukket for personlig betjening
10 november 2020 - På baggrund af sundhedsmyndighedernes udmeldinger, senest onsdag den 7. oktober, skal jeg herved orientere om, at nedlukningen af kontorerne for personlig betjening forlænges frem til nye...
Víser 1 til 3 af 252
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 12.10.2020
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk