Julemarkedsdag i Hede- Magleparken

Hedegaven er med i projekt, der vil forsøge at skabe nye juletraditioner
03 november 2021|RSS
Julemarkedsdag i Hede- Magleparken

Julen står for døren – og den er normalt fyldt med traditioner. I Hede- Magleparken forsøger man sig i år med et nyt tiltag, der måske kan blive en tradition i fremtiden.
”Vi er gået med i et samarbejde med Kulturnetværket i Hedegården og sammen vil vi forsøge at skabe en ny tradition op til jul med en julemarkedsdag. Den kommer til at foregå den 15. december som et heldags-arrangement,” fortæller Mikala Rossing, der er projektleder i beboerprojektet Hedegaven.
- Julemarkedsdagen er for både børn og voksne i Hede- Magleparken og vi har lommepengeprojektet involveret – og det er børn fra daginstitutionerne og elever fra skolen, der deltager og som er medskabere af de forskellige ting, der kommer til at ske, forklarer projektlederen.
  
Fællesskab og ensomhed
Ideen har fået økonomisk støtte fra Skoletjenesten i Ballerup Kommune, der bidrager med 15.000 kr. Om projektet skriver Kulturnetværket bl.a. således til kommunen:
”Juletraditioner og måden vi introducerer julen til børn og unge i skoler og institutioner kan ofte virke meget faste og ensformige, fordi det er sådan vi ”plejer” at gøre. Julen er muligvis vores vigtigste kulturtradition, fordi højtiden for mange betyder fællesskab. For andre er det dog også lig ensomhed, hvis man af forskellige grunde ikke føler sig som en del af dette fællesskab. Derfor søger dette projekt at skabe nye juletraditioner, vaner og omfavne alle børn, unge og familier i Hedegården gennem et nyt lokalt event – en julemarkedsdag, som skal være med til at give os en ny fælles referenceramme om julen, hvilket samskabes gennem projektets aktiviteter”.

Sang og dans
Julemarkedsdagen kommer til at bestå af følgende aktiviteter:
• Lokale børnehuse julepynter boligområdets juletræer ved Hedegårdskirken og omkring vandkaskadens springvand.
• Indskolingen + mellemtrin skal lave kommunens længste juleguirlande, der skal hænge i lygtepælene langs hele vandkaskaden.
• Indskolingsklasserne vil i samarbejde med Ballerup Musik- og Kulturskole lave en helt ny julesang til dagen.
• Ballerup Musik- og Kulturskole afholder en julekoncert + kunstudstilling i samarbejde med Beboerprojektet Hedegaven.
• Beboerprojektet Hedegavens lommepengeprojekt vil sørge for boder med æbleskiver, mad og drikke + boder med julelege.
• Hedegårdskirken afholder en åben julegudstjeneste for eleverne på Hedegårdsskolen.
• Eftermiddagen vil være for alle beboere og interesserede.


Billedet er julen sidste år i Hede- Magleparken, hvor stofguirlander lyste op langs vandkaskaden. Guirlanderne er lavet af unge fra lommepengeprojektet.
Klik på billedet for at gøre det større.

 

 

Tilbage

Nyheder

Covid-19Covid-19
29 november 2021 - Fra mandag den 29. november skal der bæres mundbind ved besøg på vores kontorer Da smitten i Danmark nu igen er meget udbredt, har myndighederne indført nye foranstaltninger for at holde samfundet i...
Gl. Skolevej går grøntGl. Skolevej går grønt
23 november 2021 - Beboerne har dannet en forening, der sætter fokus på det grønne – og fællesskabet En lille lund med otte forskellige æblesorter, højbede med grønlangkål, spidskål, purløg og peberrod. Jo, der er...
Monique synger julen indMonique synger julen ind
17 november 2021 - Musik og teater i julemåneden på Plejecenter Lindehaven Hun har været der før – og nu kommer hun heldigvis igen. Sangerinden Monique gæster den 20. december Plejecenter Lindehaven for at give en flot...
Víser 1 til 3 af 302
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 03.11.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk