Hedegaven og 200 børn satte fokus på sundhed

Sundhedsdagen var rykket ud til Pederstrup, hvor beboerprojektet havde arrangeret en skattejagt
04 november 2022|RSS
Hedegaven og 200 børn satte fokus på sundhed

Beboerprojektet Hedegaven holder normalt til i Hede- Magleparken, men i sidste uge flyttede de teltpælene ud til Pederstrup for at deltage i den årlige sundhedsdag for 0. til 3. klasserne fra Hedegårdsskolen. Dagen, der var et heldagsarrangement, bød på mange workshops med fokus på sundhed, trivsel og natur – og over 200 børn deltog.
”Sundhedsdagen har efterhånden fem-seks år på bagen. Vi var ikke med det første år, men har så hængt på siden. I år stod vi for skattejagten,” fortæller Mikala Rossing, der er projektleder i Hedegaven.

De lærer Hedegaven at kende
Normalt kommer de helt små børn ikke i Hedegaven – medmindre de har søskende, der bruger lokalerne.
”Men vi har en stor interesse i at lære de mindre børn at kende – og derfor er vi med på sundhedsdagen. På sådan en dag lærer de jo også Hedegaven at kende og kan høre lidt om, hvad vi ellers laver,” siger projektlederen.
Tidligere har Hedegaven deltaget med aktiviteter som sanglege og mindfulness-aktiviteter i det fri, når der har været sundhedsdag.
”Noget af det sjoveste i år var at se børnene på besøg i kartoffelmarken, hvor de skulle grave kartofler op. Stor var deres forundring, da de opdagede, at én plante kunne have 13 kartofler eller mere under sig. Det var et hit. Hvis det er muligt, så håber jeg, vi vender tilbage til Pederstrup næste år,” fortæller Mikala Rossing.

Dér kommer Statsministeren
I år bød dagen også på aktiviteter som brygning af æblemost og trillebørsstafet med Ballerup Museum. Der var aktivitetsbane med kartoffelstafet og løb med bind for øjnene, hvor børnene skulle følge et langt reb i et kuperet landskab. Undervejs skulle børnene også selv lave suppe over bål.
”Fælles for alle var en fantastisk dag i det fri, hvor vejret var med os. Vi fik også borgmesterbesøg, da Jesper Würtzen dukkede op for at deltage. Da han kom, udbrød én af eleverne: der kommer Statsministeren,” siger Mikala Rossing.
Sundhedsdagen er et samarbejde mellem Hedegaven, Kulturnetværket i distrikt Hedegården, Ballerup Museum, Skoletandplejen, Forebyggelsesenheden i Sundhedshuset, Skoletjenesten, Grantoftegård og Sundhedsplejen.

På billedet er det Behnood Fonoudi fra Hedegaven, der fortæller børnene om skattejagten, de skal ud på. Du kan klikke på billedet for at gøre det større.

Tilbage

Nyheder

Julefestival i HedegavenJulefestival i Hedegaven
05 december 2023 - Hedegårdshallen lægger hus til en festlig eftermiddag på torsdag Julen og dens mange arrangementer er lige op over. Og sådan er det også i Beboerprojektet Hedegaven, der sammen med Kulturnetværket...
Måløv klar med årshjulMåløv klar med årshjul
13 november 2023 - Oversigt over årets fester og begivenheder skaber overblik – for bestyrelse og beboere Afdeling 14 i Måløv er klar med deres årshjul.Oversigten fortæller, hvad resten af 2023 og hele næste år kommer...
Baldersbo klar med ny strategiBaldersbo klar med ny strategi
30 oktober 2023 - I de kommende år sætter boligselskabet bl.a. fokus på bæredygtighed, klima og renovering Inden 2026 skal mindst fire procent af lejerne i Baldersbo have mulighed for at lade deres el-bil op, der hvor...
Víser 1 til 3 af 379
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 04.11.2022
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk