Hedegaven indtog Jylland

Unge fra beboerprojektet i Hede- Magleparken tilbragte en uge af deres sommerferie på at blive lidt klogere på Danmark – og vores historie. Tilbage igen har de fået mod på at genåbne Ungerådet
16 august 2021|RSS
Hedegaven indtog Jylland

Sommerferie rimer for mange på at sove længe, dase i solen, spise is og bade. Men sådan var det ikke for en gruppe unge fra beboerprojektet Hedegaven i Hede- Magleparken. De brugte nemlig en hel uge af deres ferie på at blive klogere på Danmark – og vores historie.
”Vi boede på vandrehjem i Hobro, lavede selv mad og tog på ture ude fra vandrehjemmet. De unge, som var med, kommer alle fra vores lommepenge-projekt,” fortæller projektleder i Hedegaven, Mikala Rossing.
Og mon ikke de fleste har fået sig én på opleveren. I hvert fald var dagene fyldt op med spændende oplevelser, der bl.a. sendte de unge til fodbold på Ceres Stadion, hvor AGF spillede mod Brøndby. Det var en søndag, som også bød på en tur til Mols Bjerge og Moesgaard Museum.

En tur i ørkenen
I løbet af ugen var der også besøg i Randers Regnskov, Skagen by og Grenen. De unge var desuden forbi Skagen kunstmuseum og ørkenen ved Rubjerg Knude Fyr, der blev verdensberømt for sin flytning.
”Rebild Centret med Thingbæk kalkminer og koldkrigsmuseet syntes de fleste også var spændende. Vi nåede også omkring stranden ved blokhus, Den Gamle By i Aarhus og Rebild Bakker,” siger Mikala Rossing, der landede i Hedegaven igen den 24. juli kl. 23 i en lånt Ford Transit som havde bragt de otte unge rundt i Nordjylland.
”Det var en rigtig fin tur. Top tre for de unge var nok Skagen, Rebild Bakker og så Vesterhavet med de store bølger, som alle var ude og bade i. Det var jo en uge med fantastisk vejr.”

Foredrag med billeder
Turen har kostet hver enkelt 500 kr. incl. alt. Beløbet dækker dog langtfra udgifterne, så de unge skal i sensommeren arbejde for et tilsvarende beløb i lommepenge-projektet.
”I mandags fortalte fire af de unge om turen i mandagscaféen, mens vi så billeder på storskærm. Det gjorde de ret godt. Forældrene til de unge kommer en anden dag for at se billeder, ” siger Mikala Rossing.
Flere af deltagerne på turen syntes det var sjovt, at de kunne få indflydelse på udflugterne og være med til at bestemme, hvad der skulle ske i ugen.
”Så nu har de talt om at åbne vores ungeråd igen. Det har jo været lukket i flere år, fordi det kneb med interessen. Det nye ungeråd holder deres første møde på næste mandag,” slutter projektlederen.

På billedet kan du se de unge fra Hedegaven i sandet ved Rubjerg Knude Fyr. Du kan klikke på billedet for at se billedet i den fulde størrelse.

Tilbage

Nyheder

Større beløb til individuel køkkenudskiftningStørre beløb til individuel køkkenudskiftning
18 december 2021 - På baggrund af stigende priser generelt i samfundet, har vi nu besluttet og fået godkendt, at maks. priserne ved individuelle køkkenmoderniseringer pr. 1. januar 2022 hæves til 83.000 kr. og at den...
Nu begynder arbejdet med renoveringen af Hedegårdens butikscenterNu begynder arbejdet med renoveringen af Hedegårdens butikscenter
13 december 2021 - Til januar rykker håndværkerne ind. Arbejdet forventes afsluttet i begyndelsen af 2023 Det har tjent beboerne godt i rigtig mange år. Men nu er det tid for en ansigtsløftning og en større renovering:...
Nu kommer strømmen til din el-bilNu kommer strømmen til din el-bil
06 december 2021 - Inden nytår skal afdelingsbestyrelserne fortælle, om de ønsker ladestandere på deres parkeringspladser 50.000 gode danske kr. Det er cirka prisen for at få en ladestander til en el-bil. Og sådan en...
Víser 7 til 9 af 311
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 16.08.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk