Hedegaven indtog Jylland

Unge fra beboerprojektet i Hede- Magleparken tilbragte en uge af deres sommerferie på at blive lidt klogere på Danmark – og vores historie. Tilbage igen har de fået mod på at genåbne Ungerådet
16 august 2021|RSS
Hedegaven indtog Jylland

Sommerferie rimer for mange på at sove længe, dase i solen, spise is og bade. Men sådan var det ikke for en gruppe unge fra beboerprojektet Hedegaven i Hede- Magleparken. De brugte nemlig en hel uge af deres ferie på at blive klogere på Danmark – og vores historie.
”Vi boede på vandrehjem i Hobro, lavede selv mad og tog på ture ude fra vandrehjemmet. De unge, som var med, kommer alle fra vores lommepenge-projekt,” fortæller projektleder i Hedegaven, Mikala Rossing.
Og mon ikke de fleste har fået sig én på opleveren. I hvert fald var dagene fyldt op med spændende oplevelser, der bl.a. sendte de unge til fodbold på Ceres Stadion, hvor AGF spillede mod Brøndby. Det var en søndag, som også bød på en tur til Mols Bjerge og Moesgaard Museum.

En tur i ørkenen
I løbet af ugen var der også besøg i Randers Regnskov, Skagen by og Grenen. De unge var desuden forbi Skagen kunstmuseum og ørkenen ved Rubjerg Knude Fyr, der blev verdensberømt for sin flytning.
”Rebild Centret med Thingbæk kalkminer og koldkrigsmuseet syntes de fleste også var spændende. Vi nåede også omkring stranden ved blokhus, Den Gamle By i Aarhus og Rebild Bakker,” siger Mikala Rossing, der landede i Hedegaven igen den 24. juli kl. 23 i en lånt Ford Transit som havde bragt de otte unge rundt i Nordjylland.
”Det var en rigtig fin tur. Top tre for de unge var nok Skagen, Rebild Bakker og så Vesterhavet med de store bølger, som alle var ude og bade i. Det var jo en uge med fantastisk vejr.”

Foredrag med billeder
Turen har kostet hver enkelt 500 kr. incl. alt. Beløbet dækker dog langtfra udgifterne, så de unge skal i sensommeren arbejde for et tilsvarende beløb i lommepenge-projektet.
”I mandags fortalte fire af de unge om turen i mandagscaféen, mens vi så billeder på storskærm. Det gjorde de ret godt. Forældrene til de unge kommer en anden dag for at se billeder, ” siger Mikala Rossing.
Flere af deltagerne på turen syntes det var sjovt, at de kunne få indflydelse på udflugterne og være med til at bestemme, hvad der skulle ske i ugen.
”Så nu har de talt om at åbne vores ungeråd igen. Det har jo været lukket i flere år, fordi det kneb med interessen. Det nye ungeråd holder deres første møde på næste mandag,” slutter projektlederen.

På billedet kan du se de unge fra Hedegaven i sandet ved Rubjerg Knude Fyr. Du kan klikke på billedet for at se billedet i den fulde størrelse.

Tilbage

Nyheder

Covid-19Covid-19
29 november 2021 - Fra mandag den 29. november skal der bæres mundbind ved besøg på vores kontorer Da smitten i Danmark nu igen er meget udbredt, har myndighederne indført nye foranstaltninger for at holde samfundet i...
Gl. Skolevej går grøntGl. Skolevej går grønt
23 november 2021 - Beboerne har dannet en forening, der sætter fokus på det grønne – og fællesskabet En lille lund med otte forskellige æblesorter, højbede med grønlangkål, spidskål, purløg og peberrod. Jo, der er...
Monique synger julen indMonique synger julen ind
17 november 2021 - Musik og teater i julemåneden på Plejecenter Lindehaven Hun har været der før – og nu kommer hun heldigvis igen. Sangerinden Monique gæster den 20. december Plejecenter Lindehaven for at give en flot...
Víser 1 til 3 af 302
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 16.08.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk