Gl. Skolevej går grønt

Beboerne har dannet en forening, der sætter fokus på det grønne – og fællesskabet
23 november 2021|RSS
Gl. Skolevej går grønt

En lille lund med otte forskellige æblesorter, højbede med grønlangkål, spidskål, purløg og peberrod. Jo, der er blevet mere grønt på Gl. Skolevej. Bag boligerne er afdelingsbestyrelsen nemlig ved at etablere et fint område med alt grønt tilbehør til maden.
”Vi har dannet en forening hernede, som vi kalder for Det Grønne Projekt. Ideen fik vi i forsommeren og så gik det bare stærkt,” fortæller Erik Hjort, der er formand i afdelingen.
Vi står bag boligblokkene, hvor der indtil i sommers blot var græs. I dag ser det hele anderledes og levende ud.
”Vi har søgt om penge til højbedene hos 4H Fælleshaver – og derfra fik vi 25.000 kr. Højbedene er lavet af en produktionsskole i Frederikssund. De er 2X1 meter. Ja, vi har faktisk lige bestilt nogle flere, fordi flere af beboerne hernede vil være med. Pt er 19 familier med i projektet.”

Drivhus på vej
Træerne til æblelunden har afdelingen selv betalt, ligesom det ti meter lange drivhus, der skal stå bagest på plænen.
”Vi har fået lagt fliserne dér, hvor det skal stå. Nu mangler vi bare byggetilladelsen. Vi satser på, at drivhuset kommer op til foråret,” siger formanden, der har fået en håndfuld af beboerne med på at rejse drivhuset. Det nye drivhus skal udstyres med kapilærkasser, og her skal beboerne dyrke deres egne grøntsager.
”Det her skaber virkelig fællesskab – og det er blevet en større succes end jeg havde regnet med,” smiler Erik Hjort.
Du kan læse mere om fælleshaver – og hvordan man etablerer sådan en her:
https://www.4h.dk/faelleshaver/

Erik Hjort på fliserne, hvor det nye drivhus skal stå. Bag ham kan man skimte den nye æblelund. Du kan klikke på billedet for at gøre det større.

Tilbage

Nyheder

Julemarkedsdag i Hede- MagleparkenJulemarkedsdag i Hede- Magleparken
03 november 2021 - Hedegaven er med i projekt, der vil forsøge at skabe nye juletraditioner Julen står for døren – og den er normalt fyldt med traditioner. I Hede- Magleparken forsøger man sig i år med et nyt tiltag,...
1. spadestik er taget i Toftehaven1. spadestik er taget i Toftehaven
27 oktober 2021 - I tirsdags begyndte byggeriet af 48 nye boliger. De nye beboere kan flytte ind om to år Der var kaffevogn, wienerbrød, balloner og hurra-råb, da byggeriet af 48 nye plejeboliger begyndte i Toftehaven...
Ny bestyrelse i MåløvNy bestyrelse i Måløv
18 oktober 2021 - Pia Rohde er tilbage i formandsstolen, men denne gang i afdeling 16 Det er tre år siden, at Pia Rohde havde formandskasketten på sidst. Dengang boede hun i afdeling 14 i Måløv og havde 421 boliger at...
Víser 4 til 6 af 302
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 23.11.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk