For 5. år i træk: Huslejen sættes ned

De fleste beboere kan igen se frem til huslejenedsættelser - eller en uændret husleje til næste år
28 august 2020|RSS
For 5. år i træk: Huslejen sættes ned

Der er mange gode grunde til at bo i Baldersbo. En af dem er huslejen – og den falder for langt de fleste beboere igen – for 5. år i træk. Det fortæller selskabets direktør, Søren B. Christiansen.
”Vi er ved at have budgetterne klar for næste år. Og det ser ganske fint ud, synes jeg. 68 procent af beboerne kan se frem til en huslejenedsættelse. 8 procent får en uændret husleje og de sidste 24 procent får en lille huslejestigning”.
Det er særligt stigende udgifter til renovation, ejendomsskatter og forsikringer, som trækker den forkerte vej og er med til at hæve huslejen for en del af beboerne.
”Vi har efterhånden en ret trimmet organisation. Det kan man se på vores effektivitetstal – også når vi sammenligner os med andre boligorganisationer. Men udgifterne til affald, skat og forsikringer har vi ingen indflydelse på, desværre,” siger Søren B. Christiansen.

En veldrevet forretning
Huslejenedsættelserne kommer på trods af, at der de senere år er lavet store forbedringer i flere afdelinger.
”I afdeling 10, hvor beboerne i 2015 fik nye badeværelser, er huslejen nu 25 kr. lavere pr. kvadratmeter end før de fik nye badeværelser. Det er meget tilfredsstillende. Og i afdeling 9, hvor de for nogle år siden fik en huslejestigning på 125 kr. pr. kvadratmeter, har vi snart elimineret den stigning. Vi mangler faktisk kun 25 kr. pr. kvadratmeter, så er den huslejestigning væk. De huslejenedsættelser, vi kan præsentere til næste år, ligger et sted mellem 50 og 100 kr. om måneden pr. bolig. Beløbet er nogenlunde det samme for dem, som desværre får en lille stigning,” siger direktøren.
De seneste effektivitetstal, der sammenligner Baldersbo med andre boligorganisationer, fortæller også, at Baldersbo er en veldrevet forretning. 11 af Baldersbos afdelinger præsenterer effektivitetstal mellem 90 og 100. Kommunens øvrige boligselskaber ligger på 83,1 pct. – og i regionen er de øvrige boligorganisationers effektivitetsgennemsnit på 78,2 pct.

Billedet er fra Eskebjerggård, hvor effektiv drift med større maskiner er med at pynte på det samlede regnskab, der betyder, at mange beboere får huslejenedsættelser. Du kan klikke på billedet for at gøre det større. 

Tilbage

Nyheder

Laver du den nye Pinocchio?Laver du den nye Pinocchio?
10 juli 2020 - Sommerferien i Hede- Magleparken byder bl.a. på muligheden for at lave dukketeater Går du med teaterdrømme i blodet? Eller synes du, det kunne være spændende at bygge et stort dukketeater, som mange...
Nogle af de tidligere annoncerede aflyste årsmøder vil alligevel blive afholdtNogle af de tidligere annoncerede aflyste årsmøder vil alligevel blive afholdt
03 juli 2020 - Boligministeren har udsendt en ny vejledning i forbindelse med den igangværende Covid 19 pandemi, som betyder, at nogle årsmøder vil blive afholdt alligevel trods den tidligere udsendte aflysning.I...
Mere fart på nettet – og til billigere pengeMere fart på nettet – og til billigere penge
19 juni 2020 - Beboerne får hurtigere bredbåndsforbindelse og nogle sparer op til 1.200 kr. om året, fordi Baldersbo selv ejer nettet Nu kan du godt begynde at streame løs. Som beboer i Baldersbo får du nemlig nu...
Víser 7 til 9 af 241
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 28.08.2020
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk