Falke stresser måger

På fire år er antallet af måger i to Baldersbo-afdelinger faldet med 71 procent
14 februar 2019|RSS
Falke stresser måger

Beboerne i afdeling 10 og 12 i Baldersbo har god grund til at glæde sig i disse dage. Nye optællinger viser nemlig, at der er 71 procent færre måger i de to afdelinger – end for fire år siden.
”Vi startede en meget målrettet indsats mod mågernes tilstedeværelse for snart fire år siden og det viser sig nu, at det har virket efter hensigten,” siger Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo.
Tidligere har mågerne generet beboerne og de ansatte med deres larm og svineri på udearealerne, men da falkonér Flemming Salomonsen dukkede op med sine rovfugle og sendte dem i luften over de to afdelinger, begyndte mågerne at lede efter nye steder at bo.
”Måger søger tilbage til det sted, hvor de selv er født for at bygge rede og det er dét mønster, vi er ved at have brudt,” siger Søren B. Christiansen.
i 2018 har Flemming Salomonsen haft sine falke i luften 284 gange. De første flyvninger begyndte til påske og sluttede i oktober.

Sidste sæson med falkene
”Sidste år var populationen af skadefugle 66 procent mindre end startåret, og i år er vi ifølge de daglige flyverapporter på 71 % mindre måger end da vi begyndte, så det er vi er ganske godt tilfredse med. 
Vi kan med glæde se, at der også er mindre affald i områderne, specielt i afdeling 12 er der tilsyneladende sket en holdningsændring hos beboerne, da vi oplever langt mindre affald på de grønne områder. Og affald tiltrækker mågerne. Desuden er antallet af beboere som af “misforstået godhed” giver mågerne mad tilsyneladende også faldet,” siger Flemming Salomonsen.
De imponerende falke vil også med mellemrum flyve over Baldersbo i 2019, men så er det også ved at være slut.
”Jeg regner med, at vi efter denne sæson kan afslutte projektet. Vi har tidligere prøvet en masse andre løsninger for at få mågerne væk, men det har ikke virket. Indsatsen med falkene har været utrolig effektiv og har genskabt fred og ro samt mindsket svineriet fra mågerne meget,” slutter Baldersbos direktør.

På billedet er Flemming Salomonsen ved at sende en af sine falke i luften over Baldersbo, mens en beboer kigger på.

Tilbage

Nyheder

Sommerfest på vej i MåløvSommerfest på vej i Måløv
14 marts 2019 - Ny bestyrelse i afdeling 14 vil forsøge at samle beboerne til fest igen Sommerfesten skal tilbage.Det er den forholdsvis nye bestyrelse i afdeling 14 i Måløv helt enige om. Derudover gør man klar til...
Skal du også med til mandagscafé?Skal du også med til mandagscafé?
06 marts 2019 - Foredrag om rejser, snak om bøger - og en sang. Hedegaven byder indenfor Vil du inspireres til at læse en god bog? Vil du høre om andres rejseoplevelser eller bliver du glad af at synge?Så skulle...
Skal vi danse?Skal vi danse?
26 februar 2019 - Baldersbo har billige billetter til en række spændende forestillinger på Baltoppen – og de kan blive dine Så kan du godt finde danseskoene frem. Forårets program fra Baltoppen er nemlig mere end...
Víser 1 til 3 af 176
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 14.02.2019
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk