Bliv bedre til at hjælpe naboer med demens

Mikala Rossing og Behnood Fonoudi fra Hedegaven er uddannet som demensven-instruktører og tilbyder gratis kurser til alle afdelinger i Baldersbo
02 juni 2021|RSS
Bliv bedre til at hjælpe naboer med demens

Et sted mellem 85.000 og 90.000 mennesker lider af demens i Danmark. Og hvert år kommer der ca. 8.000 nye til. Sygdommen har mange ansigter, men signalerne er klare - og oplever du, at din nabo har svækket hukommelse, besvær med at udføre velkendte opgaver eller får problemer med sproget, så er der grund til at være ekstra opmærksom.
I Hedegaven, der er beboerprojektet i Hede- Magleparken, er Mikala Rossing og Behnood Fonoudi sammen med afdelingsinspektør Jesper Jensen og bestyrelsesmedlem Hetty Hartwich blevet uddannet demensven-instruktører.
”Uddannelsen er en del af Projekt Rummelighed, som Alzheimerforeningen står bag. Ideen er at gøre de almennyttige boligområder mere demens venlige. Det kan på sigt fx være noget med flere farver i området, så de demente bedre kan finde hjem,” fortæller Mikala Rossing, der er projektleder i Hedegaven.

Nål med et hjerte
I første omgang har projektet dog fokus på, hvordan man bliver en god nabo til en demensramt. Hvad skal man gøre og hvordan kan man hjælpe?
”Vi har besluttet, at vi gerne vil dele vores viden med andre afdelinger i Baldersbo. Derfor vil vi gerne komme ud og holde informationsmøder. På mødet, der måske tager en time, fortæller vi om den nyeste viden og kommer med ideer til, hvordan man kan hjælpe helt praktisk,” siger projektlederen.
Når man har deltaget i informationsmødet, får man en lille nål med et hjerte på. Den er beviset på, at man er demensven.
Mikala Rossing og Behnood Fonoudi kan træffes på telefon 3076 1825.

På billedet står de nyuddannede demensven-instruktører. Fra venstre Mikala Rossing, Jesper Jensen, Hetty Harwich og Behnood Fonoudi.

Tilbage

Nyheder

Masser af altankoncerter på vejMasser af altankoncerter på vej
22 juni 2021 - Seks afdelinger har indtil nu sagt ja-tak til en ny omgang musik. Første koncert er den 23. juli Er det muligt at sige noget positivt om tiden med corona?Ja, det er der faktisk. Da det så mest trist...
Beboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges omBeboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges om
17 juni 2021 - Renoveringen betyder flere butikker, caféer og fitnesscenter. Centret får også en kloakrenovering – og så opsættes der solceller på sydgavlen Hedegårdscentret står foran en markant ansigtsløftning....
Godt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandereGodt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandere
10 juni 2021 - Hovedbestyrelsen ønsker at støtte op om den grønne udvikling og tilbyder afdelingerne at betale for opsætning af ladestationer Har du en el-bil – eller overvejer du at købe en? Så er der godt nyt på...
Víser 1 til 3 af 285
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 02.06.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk