Beboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges om

Renoveringen betyder flere butikker, caféer og fitnesscenter. Centret får også en kloakrenovering – og så opsættes der solceller på sydgavlen
17 juni 2021|RSS
Beboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges om

Hedegårdscentret står foran en markant ansigtsløftning. Det har beboerne i Hede- Magleparken netop stemt ja til. Centret har gennem flere år kørt med underskud og tomme lejemål. Men det er slut nu.
”Vi har gennem de senere år arbejdet på at realisere et projekt, som skal sikre, at vi også i fremtiden vil have en ordentlig dagligvareforsyning i området,” siger Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo.
Med renoveringen bliver der flyttet godt og grundigt om i centret. Dagligvarebutikkerne får facade mod Hold-an-vej. På den måde kommer de til at være det synlige billede ud mod byen, så andre end beboerne får øje på indkøbsmulighederne. Der kommer også andre bespisningsmuligheder i området. Tanken er, at de skal koncentreres omkring et torv tættest på kirken. Og der er allerede indgået en aftale med en restaurantkæde. Det nye center får også plads til et fitnesscenter, ligesom en række butikker får mere plads.  Pladsen opstår, fordi gangarealer og centertorv inde i centret inddrages til butiksarealer.

Flere parkeringspladser
I projektet indgår også en aftale med Ballerup Kommune om, at Baldersbo erhverver en del af Hold-an Vej, som ombygges til to spor forbi højhuset. På den måde bliver der mulighed for at anlægge flere og bedre parkeringspladser.
Facaden på centret ændres også, så den kommer til at fremstå mere venlig og moderne ud mod resten af bebyggelsen. Forholdene for gående får også et løft.
”Det har i mange år været planen og ønsket, at endegavlen på højhuset skulle efterisoleres og renoveres. Nogle af de penge, som vi tjener på en bedre udlejning, bruger vi til det samt et stort solcelleanlæg på sydgavlen. Det vil bidrage med et stort tilskud til forbruget af fælles el til ventilation, trappelys og elevatorer,” siger Søren B, Christiansen.
Med ombygningen af centret bliver det også muligt at få udført den sidste del af kloakrenoveringen ved højhus og center.
”Når vi er færdige med det arbejde, så vil alle afdelinger i Baldersbo, der er opført før 1990 være kloakrenoveret, hvilket vi kan være godt tilfredse med,” siger direktøren.

I gang til efteråret
Baldersbo har i juni måned været til stede i Hedegårdscentret med plancher og skitser for at fortælle beboerne om de kommende ideer og muligheder. Her har der også været mulighed for at stille spørgsmål til renoveringen.
”Nu, hvor beboerne har besluttet renoveringen, er det kommunalbestyrelsens tur til at kigge på projektet, som de skal godkende før vi kan optage realkreditlån til arbejdet. Det er vigtigt for mig at understrege, at projektet ikke betyder højere husleje for beboerne. Tværtimod så forventer vi fremadrettet en bedre økonomi i centret, der vil være til gavn for beboerne,” slutter Søren B. Christiansen.
Godkender kommunalbestyrelsen projektet kan arbejdet formentlig begyndes til efteråret.

På billedet kan du se, hvordan Hedegårdscentret ser ud i dag. Efter renoveringen vil butikslokalerne blive større, fordi man inddrager de mange kvadratmeter gangarealer, der er inde i centret.

Tilbage

Nyheder

Covid-19Covid-19
29 november 2021 - Fra mandag den 29. november skal der bæres mundbind ved besøg på vores kontorer Da smitten i Danmark nu igen er meget udbredt, har myndighederne indført nye foranstaltninger for at holde samfundet i...
Gl. Skolevej går grøntGl. Skolevej går grønt
23 november 2021 - Beboerne har dannet en forening, der sætter fokus på det grønne – og fællesskabet En lille lund med otte forskellige æblesorter, højbede med grønlangkål, spidskål, purløg og peberrod. Jo, der er...
Monique synger julen indMonique synger julen ind
17 november 2021 - Musik og teater i julemåneden på Plejecenter Lindehaven Hun har været der før – og nu kommer hun heldigvis igen. Sangerinden Monique gæster den 20. december Plejecenter Lindehaven for at give en flot...
Víser 1 til 3 af 302
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 17.06.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk