Beboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges om

Renoveringen betyder flere butikker, caféer og fitnesscenter. Centret får også en kloakrenovering – og så opsættes der solceller på sydgavlen
17 juni 2021|RSS
Beboerne siger ja-tak: Hedegårdens Butikscenter bygges om

Hedegårdscentret står foran en markant ansigtsløftning. Det har beboerne i Hede- Magleparken netop stemt ja til. Centret har gennem flere år kørt med underskud og tomme lejemål. Men det er slut nu.
”Vi har gennem de senere år arbejdet på at realisere et projekt, som skal sikre, at vi også i fremtiden vil have en ordentlig dagligvareforsyning i området,” siger Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo.
Med renoveringen bliver der flyttet godt og grundigt om i centret. Dagligvarebutikkerne får facade mod Hold-an-vej. På den måde kommer de til at være det synlige billede ud mod byen, så andre end beboerne får øje på indkøbsmulighederne. Der kommer også andre bespisningsmuligheder i området. Tanken er, at de skal koncentreres omkring et torv tættest på kirken. Og der er allerede indgået en aftale med en restaurantkæde. Det nye center får også plads til et fitnesscenter, ligesom en række butikker får mere plads.  Pladsen opstår, fordi gangarealer og centertorv inde i centret inddrages til butiksarealer.

Flere parkeringspladser
I projektet indgår også en aftale med Ballerup Kommune om, at Baldersbo erhverver en del af Hold-an Vej, som ombygges til to spor forbi højhuset. På den måde bliver der mulighed for at anlægge flere og bedre parkeringspladser.
Facaden på centret ændres også, så den kommer til at fremstå mere venlig og moderne ud mod resten af bebyggelsen. Forholdene for gående får også et løft.
”Det har i mange år været planen og ønsket, at endegavlen på højhuset skulle efterisoleres og renoveres. Nogle af de penge, som vi tjener på en bedre udlejning, bruger vi til det samt et stort solcelleanlæg på sydgavlen. Det vil bidrage med et stort tilskud til forbruget af fælles el til ventilation, trappelys og elevatorer,” siger Søren B, Christiansen.
Med ombygningen af centret bliver det også muligt at få udført den sidste del af kloakrenoveringen ved højhus og center.
”Når vi er færdige med det arbejde, så vil alle afdelinger i Baldersbo, der er opført før 1990 være kloakrenoveret, hvilket vi kan være godt tilfredse med,” siger direktøren.

I gang til efteråret
Baldersbo har i juni måned været til stede i Hedegårdscentret med plancher og skitser for at fortælle beboerne om de kommende ideer og muligheder. Her har der også været mulighed for at stille spørgsmål til renoveringen.
”Nu, hvor beboerne har besluttet renoveringen, er det kommunalbestyrelsens tur til at kigge på projektet, som de skal godkende før vi kan optage realkreditlån til arbejdet. Det er vigtigt for mig at understrege, at projektet ikke betyder højere husleje for beboerne. Tværtimod så forventer vi fremadrettet en bedre økonomi i centret, der vil være til gavn for beboerne,” slutter Søren B. Christiansen.
Godkender kommunalbestyrelsen projektet kan arbejdet formentlig begyndes til efteråret.

På billedet kan du se, hvordan Hedegårdscentret ser ud i dag. Efter renoveringen vil butikslokalerne blive større, fordi man inddrager de mange kvadratmeter gangarealer, der er inde i centret.

Tilbage

Nyheder

Masser af altankoncerter på vejMasser af altankoncerter på vej
22 juni 2021 - Seks afdelinger har indtil nu sagt ja-tak til en ny omgang musik. Første koncert er den 23. juli Er det muligt at sige noget positivt om tiden med corona?Ja, det er der faktisk. Da det så mest trist...
Godt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandereGodt nyt til alle ejere af el-biler: Baldersbo afsætter fire mio. kr. til el-ladestandere
10 juni 2021 - Hovedbestyrelsen ønsker at støtte op om den grønne udvikling og tilbyder afdelingerne at betale for opsætning af ladestationer Har du en el-bil – eller overvejer du at købe en? Så er der godt nyt på...
Bliv bedre til at hjælpe naboer med demensBliv bedre til at hjælpe naboer med demens
02 juni 2021 - Mikala Rossing og Behnood Fonoudi fra Hedegaven er uddannet som demensven-instruktører og tilbyder gratis kurser til alle afdelinger i Baldersbo Et sted mellem 85.000 og 90.000 mennesker lider af...
Víser 1 til 3 af 285
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 17.06.2021
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk