Baldersbo rejser sag i Folketinget

Selskabets direktør mener, at realkreditinstitutter og banker skjuler omkostninger, der i sidste ende kan koste en boligafdeling op til halv million kr. i skjulte gebyrer
24 oktober 2018|RSS

I den nærmeste fremtid er Baldersbo på dagsordenen, når Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget holder møde. Det har boligselskabets direktør, Søren B, Christiansen, sørget for.
Han siger:
”I forbindelse med en mindre låneomlægning kom jeg til at kigge nærmere på realkreditinstitutternes og bankernes omkostninger. Jeg synes, at de er ved at skabe en ugennemsigtig pengemaskine, som vi som låntagere ikke har nogen som helst mulighed for hverken at gennemskue eller komme uden om. Kort fortalt har realkreditinstitutionerne af Finanstilsynet fået lov til at omgå MIFID ll* reglerne, ligesom de heller ikke er pligtige til at udlevere de obligationer, som bliver dannet, når vi skal optage lån.”
Søren B. Christiansen finder det dybt bekymrende, at Baldersbo ikke kan få udleveret egne obligationer for selv at investere i dem eller handle dem selv. På denne måde bliver konkurrencen med obligationshandel sat helt ud af kraft, mener direktøren.

Genskab konkurrencen
Bankernes og realkreditinstitutternes praksis betyder, at en boligafdeling kan ende med at skulle betale op til 500.000 kr. ekstra i skjulte gebyrer.
”Låner vi fx 100 mio. kr. til en renovering, så kommer den nuværende praksis til at betyde, at boligafdelingen skal af med 500.000 kr. i skjulte omkostninger. Og for de penge kan man jo få mange legepladser, kunst eller huslejenedsættelser. Jeg har derfor henvendt mig til Folketinget, fordi jeg mener, at beslutningstagerne i samfundet bør regulere dem, som står for kapitalformidlingen, da de jo har en interesse i at skabe udbytte til deres ejere. Derfor synes jeg også det er rimeligt, at politikerne genskaber en konkurrencesituationen på realkreditområdet, så låntagerne ikke kommer til at betale mere end godt er,” siger Søren B. Christiansen, der også kan anvise en løsning.
”Man kan pålægge realkreditformidlerne at tilbyde obligationerne udleveret. Denne anbefaling har jeg også fundet ud af, at Konkurrencerådet kom med i deres anbefaling om realkredit.”
Erhvervsminister Rasmus Jarlov er også blevet bedt om at kommentere henvendelsen fra Baldersbo, men er endnu ikke vendt tilbage.

 

*MiFID-direktivet er et EU-direktiv, hvis formål er at styrke beskyttelsen af investorer og at øge konkurrence i handlen med finansielle instrumenter på værdipapirmarkederne.

Tilbage

Nyheder

Haps, haps, haps – nu skal vi ha’ snapsHaps, haps, haps – nu skal vi ha’ snaps
17 januar 2019 - For 10. gang kunne afdeling 10 byde velkommen til julefrokost i januar Kan man holde julefrokost, når kalenderen viser et stykke ind i januar?Ja, det har de intet problem med i afdeling 10. Her havde...
Velkommen til nytårskurVelkommen til nytårskur
11 januar 2019 - Torsdag var alle afdelingsbestyrelser samlet for at få en orientering om året der gik Torsdag aften var kælderen under Baldersbo-huset på Præstevænget helt fyldt op. Indenfor var alle...
Et træ fyldt med drømmeEt træ fyldt med drømme
02 januar 2019 - Beboerne på plejecenter Lundehaven sætter ord på deres drømme – og flere af dem bliver nu til virkelighed Tænk hvis dine drømme kunne blive til virkelighed.Det kan de faktisk. I hvert fald hvis du...
Víser 1 til 3 af 170
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 24.10.2018
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk