Baldersbo går til filmen

Baldersbos direktør Søren B. Christiansen fortæller historien om Ballerup Gasværk i fire nye videofilm. Gasværksbygningerne rives nu ned for at gøre plads til en udvidelse af plejecenter. Men inden de nye boliger står klar, kan du komme med på en historisk tur gennem det gamle Ballerup ved Præstevænget
23 september 2020|RSS
Baldersbo går til filmen

Vidste du godt, at der har ligget et gasværk på Præstevænget?
Hvis ikke, så er du nok ikke den eneste – for det er mange år siden. Men lige dér, i de røde bygninger, hvor der har været genbrugsbutik og foreningslokaler, lå Ballerup Gasværk. ”Jeg mener, at man skal bevare så meget af det gamle Ballerup som overhovedet muligt. Men de gamle bygninger er ikke bevaringsværdige og plejecentret Toftehaven har brug for yderligere plads. Vi bygger derfor en ny og flot bygning i to etager for at skabe mere plads til vores ældre medborgere,” siger Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo, der bygger den nye udvidelse af Toftehaven. Baldersbo ejer Plejecenter Toftehaven, der drives af kommunen.

30 lysmaster til 2.500 borgere
Men inden de gamle bygninger forsvinder helt, så har Baldersbo produceret fire videofilm om Ballerup Gasværk.
”I Ballerup havde man set, at de inde i København havde fået gaslys til at lyse op i gader og stræder. Og så tænkte man, at det skulle der også være i Ballerup. Det betød, at vi måtte have vores eget gasværk og det kom altså til at ligge på Præstevænget. Historien er ret sjov og spændende, synes jeg. Så derfor har vi lavet nogle film om gasværket,” forklarer direktøren.
I videoerne, der er krydret med gamle billeder fra Ballerup, får vi mange spændende historier. Bl.a. at det kneb noget med økonomien i gasværket, og at man måtte lave en aftale med sognerådet for at der kunne komme lys i de 30 master, der dengang oplyste Ballerup for de ca. 2.500 mennesker, der boede i byen.

Driftsbestyrer stiftede Baldersbo
Men det er ikke bare historien om gasværket. Det er faktisk også fortællingen om Baldersbo. For Hans Petersen, som var en markant driftsbestyrer for gasværket, var nemlig også med til at stifte Baldersbo – og så var han boligselskabets første formand i mange år.
”Nu tager Baldersbo grunden tilbage og bygger en tilbygning til plejecentret – og så kan vi ære Hans Petersen på den måde,” slutter Søren B. Christiansen.
Klik på linket herunder og se den spændende og sjove fortælling om dengang der var gaslys i Ballerup:
https://www.youtube.com/channel/UCEQ51mSCjpr7rUWkaNpIT8A

Billedet her på siden er fra Ballerup Gasværk i 1910. Du kan klikke på det for at gøre det større.
Motivet er udlånt af Ballerup Museum.

Tilbage

Nyheder

Sundhedsdag i Hede- MagleparkenSundhedsdag i Hede- Magleparken
26 oktober 2020 - Beboerprojektet Hedegaven var med, da der blev sat fokus på sund mad, mindfulness og fysiske aktiviteter for de yngste Der blev svedt, løbet, sunget og lavet sækkeløb. Torsdag før efterårsferien var...
Nyt liv til tårnene i EskebjerggårdNyt liv til tårnene i Eskebjerggård
19 oktober 2020 - De ti elevatortårne får nye inddækninger fremstillet i fibercement Måske har du også bemærket de høje stilladser som skyder op mod himlen i Eskebjerggård i Måløv? Og måske har du også undret dig...
Vi holder stadig lukket for personlig betjeningVi holder stadig lukket for personlig betjening
13 oktober 2020 - På baggrund af sundhedsmyndighedernes udmeldinger, senest onsdag den 7. oktober, skal jeg herved orientere om, at nedlukningen af kontorerne for personlig betjening forlænges frem til nye...
Víser 1 til 3 af 248
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 23.09.2020
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk