Alle legepladser i Baldersbo tjekkes

Legepladserne har været lukket efter en ulykke. Flere er nu åbne igen – efter at de er godkendt af fagfolk
13 maj 2019|RSS
Alle legepladser i Baldersbo tjekkes

Tekst: Kenneth Wöhlisfelt
 
Alle legepladser i Baldersbo har været afspærret, siden en 31-årig kvinde tidligere på måneden mistede livet, da et gyngestativ væltede ned over hende på en legeplads i Ballerup.
”Det er en forfærdelig ulykke som ikke burde kunne ske. Vi lukkede omgående alle vores legepladser, vi ville ikke tage nogen chancer. Mens legepladserne har været afspærret, har fagfolk gennemgået dem for at være sikre på, at de ikke er farlige,” siger Søren B. Christiansen, direktør i Baldersbo.
På flere legepladser er afspærringen nu væk – og alle gynger er gennemgået. En del legepladser vil dog fortsat være lukkede indtil de er sikret eller udskiftet og  inspektionen har godkendt dem – og det kan tage måneder.
Søren B. Christiansen understreger, at Baldersbo altid har haft inspektion og serviceaftaler på alle legepladser.

Også problemer på andre legepladser
Gyngestativet, der var skyld i ulykken, var ikke ordentligt forankret i jorden. Det viser de foreløbige undersøgelser ifølge Vestegnens Politi.
Legepladsen, hvor ulykken skete, er opsat i en totalentreprise af virksomheden Ludus. Men virksomheden har også leveret materiel og opsætning til andre legepladser i Baldersbo – og det giver panderynker.
”Under vores kontrol har vi set, at flere af deres gynger ikke står rigtigt fast. Jeg tror det her kommer til at betyde, at vi dropper deres legeredskaber,” siger direktøren.
Baldersbo råder over 50 legepladser i Ballerup, Skovlunde og Måløv.
”Vi er alle meget berørte af ulykken. Min opfordring er, at alle boligselskaber bør tjekke deres gynger fra Ludus igennem for jeg kan ikke bære, hvis der sker en lignende ulykke andre steder,” slutter Søren B. Christiansen.
Legepladsproducenten Ludus har ingen kommentarer til ulykken.

Legepladserne i Baldersbo bliver nu sikkerhedsgodkendt af en uafhængig autoriseret legepladsinspektør. Også dem i Hede- Magleparken, hvor billedet her er fra.

Tilbage

Nyheder

Mums det er chokolade!Mums det er chokolade!
28 juni 2019 - Beboerne på Plejecenter Lindehaven til foredrag og prøvesmagning af chokolade og marcipan Findes der noget bedre end fyldte chokolader? For mange kommer denne søde oplevelse helt i top på listen over...
Hede- Magleparken indtog FolkemødetHede- Magleparken indtog Folkemødet
24 juni 2019 - 11 beboere – unge som ældre – deltog i årets folkemøde på Bornholm Den yngste var bare 14 år. Den ældste over 75! 11 beboere fra Hede- Magleparken var i år med til at sætte deres præg på årets...
Stor succes for fællesspisningStor succes for fællesspisning
17 juni 2019 - 40 havde tilmeldt sig arrangementet i Fælleshuset i afdeling 5. Beboerne håber, at bestyrelsen inviterer igen Solen skinnede fra en skyfri himmel onsdag aften, da afdeling 5 havde inviteret...
Víser 1 til 3 af 190
RSS
Præstevænget 46 | 2750 Ballerup | Telefon: 4497 0886 | CVR: 48904912
Siden er senest opdateret d. 13.05.2019
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Baldersbo's website bruger cookies

Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du, at der anvendes cookies, som vi benytter til statistik og funktionalitet.
Luk